18.7 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

MS vo futbale prilákali k návšteve športových webov až pol milióna RU denne

Najčítanejšie

Počet slovenských užívateľov navštevujúcich športové webové stránky sa v júli zvýšil o 200 tisíc oproti minulému mesiacu. Najviac užívateľov navštívilo weby so športovou tematikou v poslednom týždni MS, kedy prebiehali rozhodujúce zápasy o miesto v semifinále a finále. Rekordný deň pripadol na 9. júla, kedy tieto webové stránky sledovalo viac ako pol milióna RU.

 Návštevnosť z klasických PC

Celkový počet internetových užívateľov navštevujúcich webové stránky zapojené do výskumu dosiahol v júli hodnotu 4 miliónov, pričom viac ako 3,2 milióna užívateľov pochádzalo zo Slovenska.

Najviac slovenských užívateľov navštevovalo v júli Spravodajstvo (3 milióny RU), Služby, mapy, cestovné poriadky (2,6 milióna) a Domovské stránky portálov (2,4 milióna).

Naopak najvyšší počet zobrazení stránok (viac než 244 miliónov) a množstvo stráveného času na užívateľa (viac ako 3 hodiny) dosiahla kategória Zoznamovacie servery.

Tab.1. Agregované ukazovatele webov zapojených do výskumu AIMmonitor – medzimesačné porovnanie výsledkov jún a júl 2014

MS vo futbale prilákali k návšteve športových webov až pol milióna RU denne - tabulka
*Reálni užívatelia zo Slovenska –  počet užívateľov internetu zo Slovenska, ktorí navštívili aspoň jeden z webov zapojených do výskumu AIMmonitor v priebehu daného mesiaca.

Zdroj: AIMmonitor – IAB Slovakia, Gemius & Mediaresearch, jún a júl 2014

Mobilný internet

V júli presiahol počet slovenských internetových užívateľov navštevujúcich mobilné webové stránky z mobilných telefónov a tabletov hodnotu jedného milióna a počet mobilných zobrazení stránok dosiahol 300 miliónov.

Najvyšší podiel mobilných zobrazení stránok možno  pozorovať u kategórie Služby, mapy, cestovné poriadky: z mobilných zariadení tu pochádza viac ako 30% zobrazení.

Vysoká návštevnosť z mobilných telefónov a tabletov bola ďalej zaznamenaná na weboch v oblasti športu a zdravia (28 % resp. 26 %). Najväčší podiel návštevnosti z klasických PC vykazujú naopak weby z oblasti Magazíny, lifestyle a Reality a bývanie (viac ako 87 %).

Internetová populácia

Slovenská internetová populácia dosiahla veľkosť takmer 3,4 milióna užívateľov, pričom o niečo väčšie zastúpenie v nej mali ženy (približne 51 %).

Najpočetnejšou skupinou užívateľov boli tí vo veku 20-29 rokov, ktorí tvorili viac než štvrtinu všetkých užívateľov, druhú najpočetnejšiu skupinu (pätinu slovenskej online populácie) potom tvorili užívatelia vo veku 30-39 rokov.

Slovenskí užívatelia sa pripájajú k internetu predovšetkým z domova, pričom tretina z nich navštevuje webové stránky taktiež v práci.

O výskume AIMmonitor

AIMmonitor je meraním návštevnosti členov Asociácie internetových médií a reklamných internetových médií, ktoré sa do projektu zapojili. Tento projekt bol oficiálne spustený v januári 2007.

Zadávateľom tohto projektu je AIM a realizátorom projektu je spoločnosť Gemius S.A. v spolupráci so spoločnosťou MEDIARESEARCH, a. s. AIMmonitor poskytuje dáta ohľadne návštevnosti a sociodemografické dáta.

AIMmonitor je slovenský variant výskumu gemiusAudience, jedného z kľúčových výskumov agentúry Gemius. Výskum prebieha v súčasnej dobe na 25 trhoch regiónu strednej a východnej Európy, severnej Afriky a Blízkeho východu a je hlavným a najdôveryhodnejším zdrojom informácií o návštevnosti internetu v týchto štátoch.

Hlavnou výhodou štúdie gemiusAudience je ukazovateľ Real Users, ktorý poskytuje spoľahlivé výsledky týkajúce sa počtu reálnych užívateľov internetu na danom trhu. K tomu, aby výskum poskytoval čo najpresnejšie údaje, kombinuje site-centric a user-centric dáta s offline socio-demografickou štúdiou.

Výsledky výskumu sú nepostrádateľným nástrojom pre média, vydavateľov, zadávateľov reklamy a analytikov.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne