22.4 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

Nové relácie RTVS – Krotitelia dlhov a Nebojme sa slovenčiny

Najčítanejšie

Medzi novinkami jesennej programovej štruktúry Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) figurujú aj relácie Krotitelia dlhov a Nebojme sa slovenčiny.

Podľa riaditeľa sekcie programových služieb RTVS Tibora Búzu ide o zaujímavý formát s veľkým potenciálom. „Budeme sa baviť s odborníkmi z finančného sektora, ako pomôcť ľuďom, ktorí sa naozaj dostanú na dno,“ uviedol pre TASR k novému programu, ktorý sa má na jeseň objaviť v sobotňajšom vysielaní Jednotky v podvečernom čase pred spravodajským blokom.

Divákov RTVS čaká Superhrdinská jeseň - Katika Zitnakova
Katarína Žitniaková

Zachraňovať rodiny pred finančnou katastrofou a pomáhať im odraziť sa z dna bude tím finančných poradcov spolu s moderátorkou Katarínou „Katikou“ Žitniakovou.

Relácia sa do vysielania dostane v premiére 20. septembra, verejnoprávny vysielateľ by mal z nej odvysielať 12 epizód.

„Tento formát je otestovaný a funguje vo viacerých krajinách na svete, my sa ho pokúsime postaviť trochu inak ako v ostatných televíziách. Pracujeme s odborníkmi z Národnej banky Slovenska, z poisťovní, bánk, ktorí dokážu relevantne a fundovane pomôcť ľuďom, ktorí sa dostali do problémov,“ doplnil Tibor Búza.

Jesennou programovou novinkou na Dvojke bude tiež zábavno-vzdelávací cyklus o správnom používaní spisovného jazyka v každodennom živote. Dynamická relácia s názvom Nebojme sa slovenčiny nebude rozoberať jazykové problémy, pritiahnuť by mala najmä mladých divákov.

„Nechceme byť mentorskí, silou mocou učiť, ale skôr odľahčeným spôsobom ukázať na čaro nášho jazyka, jeho využívanie,“ ozrejmil Tibor Búza.

Divákov RTVS čaká Superhrdinská jeseň - Kristina Grepelova
Kristína Grepelová

Pritiahnuť pozornosť zvlášť divákov mladšej generácie by mali aj moderátori jazykovej relácie Kristína Grepelová a Tomáš Palonder. „Je to dvojica mladých ľudí, hercov, dokonca oni sú pár a budú vhodnou, vtipnou, milou a nenásilnou formou prinášať niečo, čo na Slovensku chýba – kultivovanie nášho jazyka,“ povedal pre TASR generálny riaditeľ RTVS Václav Mika.

„Odľahčeným spôsobom hovorí o javoch problémoch a radostiach, prosto o všetkom, čo súvisí s normálnym živým moderným jazykom a myslím si, že takým slovenčina určite je. Nechceme byť mentorskí, nechceme silou mocou učiť, ale skôr odľahčeným spôsobom ukázať na čaro nášho jazyka, jeho využívanie, prácu s jazykom. Na jeseň uvedieme prvú sériu, má to veľký potenciál na to, aby sa to zaviedlo potom na dlhšie časové obdobie.“, doplnil Tibor Búza.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

4 KOMENTÁRE

Aktuálne