17.5 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

Daruj jednu knihu knižnici ročne!

Najčítanejšie

Dostali ste tento rok knihu, ktorú už máte vo svojej knižnici? Máte množstvo kníh a ďalšie sa Vám už do vašej zbierky nezmestia? Zapojte sa do projektu „Jednu knihu ročne – knižnici“ a podporte tým Staromestskú knižnicu v Bratislave.

Projekt rozbehla knižnica už v marci minulého roka a vďaka jeho úspechom pokračuje aj v roku 2014 pod záštitou starostky mestskej časti Staré Mesto Táne Rosovej. Bližšie informácie o projekte nám poskytla riaditeľka Staromestskej knižnice PhDr. Judita Kopáčiková, ktorá nám zodpovedala pár otázok.

Z odpovedí sme sa dozvedeli, že projekt Jednu knihu ročne – knižnici nie je nový a realizovaný bol už v 15 knižniciach na Slovensku. Staromestská knižnica sa k tomuto projektu dostala pomocou autorky pôvodného projektu  Marty Moravčíkovej, ktorá ich oslovila. Po  osobnom stretnutí s autorkou pôvodný projekt upravili aby zodpovedal podmienkam knižnice.

Do projektu sa môžu zapojiť všetci milovníci kníh starší ako 18 rokov a ak by sa chceli zapojiť aj deti, môžu tak urobiť v sprievode svojich rodičov. Základnou podmienkou je aby kniha, ktorú chcú darovať, bola vydaná v roku 2013 alebo 2014 a môže byť rôzneho žánru.

Ak by kniha, ktorú knižnici darujete, nevyhovovala podmienkam zaradenia do projektu,  presunula by sa do Staromestského knižného kolotoča, kde by bola záujemcom k dispozícii zdarma v letnej čitárni v Medickej záhrade, alebo by sa presunula do Bratislavskej burzy kníh, ktorá je organizovaná v rámci Dní Bratislavy na nádvorí Mestskej knižnice na Klariskej 16. Výťažok z tejto burzy ide na nákup kníh pre nevidiacich a slabozrakých Mestskej knižnice v Bratislave.

Všetci darcovia, ktorí samozrejme súhlasia so zverejnením svojho mena, budú mať meno nalepené v knižnej značke – exlibrise priamo v darovanej knihe. Darcovia, ktorí podporia knižnicu väčším knižným darom môžu byť tiež ocenení výročným ocenením za pomoc knižnici, Radom bobríka-knihovníka, ktoré knižnica udeľuje už od roku 2004.

Darujte knihu aj vy a urobíte ňou radosť ďalšiemu čitateľovi!

Alexandra Židová

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne