16.1 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Videoklip kapely Billy Barman natočili fanúšikovia smartfónmi na párty #podlaseba

Najčítanejšie

Presne pred rokom predstavila kapela Billy Barman svoj aktuálny štúdiový album „Modrý jazyk“. A ako oficiálny singel vtedy vypustila do sveta z tejto štúdiovky hudobné kúsky Strmá voda, Ľudožrút, Traja a naposledy minimalistickú baladu s folklórnou atmosférou Vrkoče. Dnes však predstavuje v premiére nový singel – tentokrát padla voľba na vydarenú tanečnú skladbu „Kolotoč“.

Prečítajte si aj článok > Točím si svet #podlaseba. Kampaň značky Excelent od a3.boot

Nový singel kapela prináša i s videoklipom – netradičné bootleg video vzniklo pod taktovkou režiséra Braňa Vinczeho, ktorý s „barmanmi“ v minulosti nakrútil tiež klip k singlu Cigánska. Tento raz „stará partia“ spojila sily s projektom #podlaseba, vďaka ktorému vznikol unikátny koncept – videoklip nakrútený na mobilné telefóny fanúšikov.

[youtube height=“HEIGHT“ width=“WIDTH“]https://www.youtube.com/watch?v=_NuUqRaCYH4&feature=youtu.be[/youtube]

 

Videoklip sa natáčal na prvej párty #podlaseba, na ktorej sa stretli komunitní priatelia a fanúšikovia kapely. Vďaka ich záberom vzniklo množstvo materiálu, z ktorého režisér Braňo Vincze zostrihal bootlegovú časť klipu.

„S materiálmi sa pracovalo ťažšie kvôli rôznym kvalitám výstupu z rôznych telefónov, ale ľudia boli super, urobili úžasnú atmosféru, celé to vzniklo len vďaka nim.“ Akcia sa konala v septembri v zatvorenom squote v bývalom Nemeckom Veslárskom klube, ktorý dotvoril atmosféru párty aj klipu.

Gambrinus, ako hlavný hrdina v klipe kapely Billy Barman v projekte #podlaseba - obr.3

„Po našom poslednom romantickom videoklipe Vrkoče sme chceli spraviť niečo iné, živé, uletené. Bola to fantastická skúsenosť, mali sme pocit, že fanúšikovia s nami viac menej odohrali celý gig,” hovorí Juraj Podmanický.  „Oni to ale naozaj veľmi poctivo točili,“ dodáva Jozef Vrabel, z kapely Billy Barman.

Súčasťou videoklipu je ale aj mini story v poľštine. Prečo práve po poľsky?

„Chceli sme mini story z Hollywoodu a voľnými asociáciami sme prišli k poľštine. Postupnosť asi netreba prezrádzať. Tu je naša 1. lekcia poľštiny telefon komórkowy – mobil, doładować – dobiť, karuzela – kolotoč,“ vraví Braňo Vincze.

Gambrinus, ako hlavný hrdina v klipe kapely Billy Barman v projekte #podlaseba - obr.2

Pilotná párty projektu #podlaseba bola prvou komunitnou akciou projektu. Projekt vznikol s cieľom dlhodobo podporovať aktivity ľudí, ktorí tvoria a žijú presne tak, ako to sami cítia. Akcia preto hostila aj mladých umelcov ako napríklad Ľubku Martincovú a jej projekčnú výstavu Stalker, či Michala Roháča, ktorý sa počas koncertu venoval exhibičnému holeniu a strihaniu.

Ich a ďalšie autentické príbehy sú sústredené na platforme projektu  > TU

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne