16.1 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Discovery Eurosport získal exkluzívne vysielacie práva pre Olympiádu v rokoch 2018 až 2024

Najčítanejšie

20150629_CMBroadcaster Signature
zdroj: Ewing Public Relations

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) oznámil, že všetky televízne multiplatformové vysielacie práva v Európe pre nadchádzajúce Olympijské hry v rokoch 2018 až 2024 udelil televíznej spoločnosti Discovery Communications, ktorá je vlastníkom spoločnosti Eurosport.

Spoločnosť Eurosport Group je najväčšou európskou televíznou spoločnosťou zameranou na šport. Je súčasťou skupiny Discovery Communications, ktorá je najväčším svetovým poskytovateľom platenej televízie.

Discovery Eurosport má v jednotlivých krajinách v priemere 10 kanálov a poskytuje najširšie televízne a on-line športové vysielanie v Európe a Olympiádu tak bude mať možnosť sledovať vďaka nim viac ako 700 miliónov európskych divákov.

„Toto je významná dohoda medzi spoločnosťou Discovery a MOV a nás veľmi teší, že sa naším partnerom stal Eurosport, ako najvýznamnejší európsky poskytovateľ prenosov olympijských športov. Táto dohoda zabezpečuje zväčšenie komplexného pokrytia olympijských jej v Európe, vrátane záruky bezplatného televízneho vysielania vo všetkých regiónoch. Výnosy z tohto dlhodobého partnerstva rozdelí MOV v rámci olympijského hnutia na podporu rozvoja športu po celom svete. Spoločnosti Discovery a Eurosport sa tiež zaviazali, že budú spolupracovať s MOV na vytvorení nového európskeho olympijského televízneho kanála. Predovšetkým však táto dohoda zabezpečuje, že európsky priaznivci športu budú mať k dispozícii skvelé pokrytie olympijských športov v priebehu hier a na platforme, ktorú si zvolia podľa svojho výberu, “ povedal Thomas Bach, predseda Medzinárodného olympijského výboru (MOV).

Spoločnosť Discovery získala výhradné práva v hodnote 1,3 miliardy eur pre všetky platformy vrátane zadarmo odovzdávaného televízneho vysielania, platenej televízie, prenosov na internete pre mobilné telefóny vo všetkých jazykoch v 50 krajinách a teritóriách na európskom kontinente. Discovery bude udeľovať aj čiastočné sublicencie vo viacerých krajinách Európy, počet divákov sa tak ešte znásobí. Spoločnosť Discovery získala práva pre všetky geografické oblasti v Európe s výnimkou Ruskej federácie.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne