14.4 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Reťazce.sk: Peter Káčer z Nadácie TA3 vyráža na cesty, COOP Jednota bude ako partner pritom

Najčítanejšie

Maloobchodná sieť COOP Jednota opäť dokazuje, že jej záleží na ľuďoch ťažko skúšaných osudom. Reťazec pokračuje v tradícii a aj tento rok vystupuje ako generálny partner charitatívneho podujatia Káčer na bicykli.

Nadačný program podporuje sumou 60 000 eur a zároveň sa prostredníctvom členov svojich spotrebných družstiev postaví na štart jednotlivých etáp. Šiesty ročník štartuje už túto nedeľu 23.6. v mestskom parku v Lučenci.

Projekt, počas ktorého Peter Káčer, riaditeľ nadácie televízie TA3, na špeciálne upravenom bicykli cestuje naprieč Slovenskom a motivuje zdravých ľudí pomáhať, spojil celú krajinu. Inšpiratívny muž trpiaci detskou obrnou pokračuje vo svojej charitatívnej misii aj tento rok, aby upozornil na mnohé silné ľudské príbehy.

„Pán Káčer ukazuje doslova v priamom prenose obrovskú duševnú a fyzickú silu človeka, a je príkladom pre zdravých aj chorých, skutočne pre všetkých. Keď človek chce, dokáže prekonať všetky ťažkosti a prekážky. Osobne som veľmi rád, že COOP Jednota je súčasťou tohto projektu, a môže aspoň takto podporiť ťažko zdravotne postihnutých v ich životných situáciách,“ uviedol Gabriel Csollár, predseda predstavenstva COOP Jednoty Slovensko a zároveň nositeľ Krištáľového krídla za filantropiu.

Počas siedmych etáp zavíta tím Petra Káčera do Lučenca, Revúcej, Detvy, Martina, Krásna nad Kysucou, Dolného Kubína a na záver sa predstaví v srdci Vysokých Tatier, na Štrbskom Plese. Opäť sú vítaní všetci, čo majú bicykel a chcú sa zapojiť alebo aspoň držať palce zúčastneným pozdĺž trate.

Počas celého týždňa sa verejnosť bude aj prostredníctvom televízie TA3 zoznamovať so siednymi príbehmi, ktoré môžu záujemcovia podporiť prázdnou sms v hodnote 1 €. Počas doterajších piatich rokov rozdelila Nadácia TA3, ktorá projekt spravuje, ľuďom s ťažkým osudom viac ako milión eur.

Káčer na bicykli je jedným z mnohých podujatí, ktoré maloobchodná sieť COOP Jednota podporuje. Prostredníctvom Nadácie COOP Jednota sa už 19 rokov angažuje v oblasti zdravotníctva aj v regionálnych komunitných aktivitách.

„Spoločenská zodpovednosť je súčasťou našej podnikovej kultúry. Keď sa firma dostane na určitý stupeň ekonomickej sily, hľadá ďalší rozmer priblíženia sa verejnosti. Charitatívne aktivity, činnosť nadácie, podpora tých, ktorí sú na pomoc odkázaní, je práve tá správna forma, ako naplniť svoje poslanie v tejto oblasti,“ dodal predseda predstavenstva COOP Jednoty Slovensko Gabriel Csollár.

Káčer na bicykli – program etáp

23. jún: Lučenec, mestský park
24. jún: Revúca, Námestie slobody
25. jún: Detva, DK Andreja Sládkoviča
26. jún: Martin, Divadelná ulica
27. jún: Krásno nad Kysucou, mestský úrad
28. jún: Dolný Kubín, Hviezdoslavovo námestie
29. jún: Štrbské Pleso, amfiteáter

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne