14.4 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Vznikol dokument o denníku SME od režisérky Lucie Kášovej „Neverili SME“

Najčítanejšie

Denník SME pozval do svojej redakcie ľudí, ktorí neveria médiám a snažil sa ich presvedčiť o transparentnosti svojej redakčnej práce. Redaktori sa pokúsili vyvrátiť, že nie sú pod vplyvom finančnej skupiny Penta, či miliardára George Sorosa.

Dokument pre denník SME nakrútila režisérka Lucia Kášová, ktorá stojí i za dokumentom o Robertovi Ficovi, ktorý v roku 2018 odvysielala RTVS v cykle Expremiéri.

„Pred pár mesiacmi sa objavil taký nápad: že čo keby sme o SME natočili film. Lenže film, navyše o samom sebe, to je jednoducho úplná nuda. Ale čo keby sme si teda pozvali do filmu niekoho iného… hm… napríklad ľudí, ktorí si myslia, že čitateľmi manipulujeme, že pravda je inde, že nás niekto riadi, že sme súčasťou „veľkého plánu“ na ovládnutie dutej zeme. A že oni už vedia, ako to naozaj je,“ uviedol na sociálnej sieti Tomáš Prokopčák, zástupca šéfredaktorky SME.

„V nejakom šialenom pomätení zmyslov nám to vtedy prišlo ako dobrá myšlienka. A nakoniec to dobrá myšlienka aj bola, a nielen preto, že Lucia Kašová je extrémne talentovaná režisérka,“ doplnil Prokopčák.

Pozrite si dokument:

Réžia: Lucia Kášová
Účinkujú: Mária Ritomská, Lukáš Jurica, Daniel Jankech, Vladimír Zachar a redakcia SME
Hlavná kamera: Martin Jurči
Námet: Lucia Kášová, Peter Darovec, Braňo Bezák
Druhá kamera: Radka Šišuláková, Krisztián Ollári
Zvuk: Daniel Horňák
Hudba: Martin Turčan
Strih: Lucia Kopáčková
Produkcia: Anna Rumanová

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne