18.7 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

Nový kontroverzný videoklip kapely Elán ukazuje prácu bulvárnych novinárov

Najčítanejšie

Postava šéfredaktora v novom klipe oznamuje redaktorovi, že im predaje klesajú a ten reaguje, že musí prísť s niečim veľkým…tak sa začína nový klip hudobnej skupiny Elán v ktorom negujú prácu bulvárnych novinárov.

„Ťažko sa ich zbavíš, ľahko plodia bludy, asi ich to baví nasierať ľudí,“ spieva Jožo Ráž. Filmový príbeh o bulvárnych novinároch vrcholí ich únosom, za ktorým stojí kapela Elán.  Tvorcovia pracujú s nadsádzkou, ktorá ale rok po smrti novinára Jána Kuciaka môže pôsobiť morbídne.

Na záver klipu je zverejnený oznam: „Tvorcovia si vysoko vážia a rešpektujú všetky osoby pracujúce v mediálnej oblasti prinášajúce relevantné informácie so zreteľom na celospoločenské záujmy, skladba a klip sú namierené výlučne voči bulvárnym médiám, ktoré so serióznou žurnalistikou nemajú nič spoločné.“

Na sociálnej sieti sa k novému klipu legendárnej kapely vyjadril i šéfredaktor Peter Bárdy zo spravodajského portálu Aktuality.sk v ktorého redakcii pôsobil i novinár Ján Kuciak.

Bárdy prirovnáva Ráža ku konšpirátorovi Blahovi.„Jožo Ráž je Ľuboš Blaha slovenskej pop scény. Ostatný videoklip Elánu, kde sa tvári, že je lovec a bojovník proti bulváru, je čistým prvým plánom, ako osloviť a zaujať práve bulvárnym obsahom. V podstate mi ho je ľúto, hoci na druhej strane celkom rozumiem, že pre človeka s jeho mentálnym svetom to musí byť vtipné. Chudák,“ uviedol Peter Bárdy.

Pozrite si klip kapely Elán:

Filmová vizitka klipu:

Hudba: Peter Farnbauer
Text: Juraj Soviar
Réžia: Tomáš Bóka – Juraj Prostinák
Kamera, strih a produkcia: Juraj Prostinák
Námet a scenár: Tomáš Bóka

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne