18.7 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

Reťazec McDonald’s zaviedol do ponuky burger pre ľudí s bezlepkovou diétou

Najčítanejšie

V slovenských reštauráciách McDonald’s, ktoré sú v koncepte reštaurácií novej generácie, si môžu ikonické burgre vychutnať aj ľudia s intoleranciou na lepok. Mekáč má pre nich od dnes v ponuke bezlepkovú (bezgluténovú) žemľu.

S novým pečivom značka servíruje svoje najobľúbenejšie burgre ako McRoyal, Doble McRoyal, Single Big Tasty Bacon a Double Big Tasty Bacon. Doplatok za bezlepkovú žemľu k jednotlivým burgrom je 1 euro.

Novinka je odpoveďou na aktuálne výživové trendy a potreby mnohých zákazníkov. „Veľmi pozorne vnímame meniace sa požiadavky našich zákazníkov, medzi ktorých pribúdajú ľudia s rôznymi potravinovými intoleranciami, čo ich limituje v stravovaní aj v našich reštauráciách. Aj na základe ich spätnej väzby sme sa preto rozhodli zaradiť do ponuky bezlepkové pečivo v rámci prípravy našich najobľúbenejších burgrov. Veríme, že zmenou potešíme všetkých našich priaznivcov, ktorí si z tohto dôvodu nemohli vychutnať naše burgre s plnou chuťou pečiva. Budeme rovnako radi, ak nová alternatíva žemle osloví aj ľudí, ktorí dávajú prednosť bezlepkovému pečivu z rôznych iných osobných či výživových dôvodov,“ povedala Lucia Poláčeková, PR Supervízor pre McDonald´s na Slovensku.

Prechod na bezlepkovú verziu burgrov je súčasťou inovácií konceptu reštaurácií novej generácie. Reštaurácie McDonald´s servírujúce burgre s bezlepkovými žemľami musia byť vybavené špeciálnymi toastermi. „Pre nás je prvoradá bezpečnosť potravín a na to nadväzujúca bezpečnosť našich zákazníkov,“ dopĺňa L. Poláčeková.

Bezgluténové žemle dodáva do siete reštaurácií McDonald´s v ČR a SR fínska spoločnosť Moilas, ktorá zaručuje ich kvalitu a bezpečné zloženie. Všetky žemle v ponuke McDonald´s, vrátane štandardných, neobsahujú žiadne konzervačné látky alebo iné škodlivé prímesi.

Spoločnosť McDonald´s konzultovala špecifiká zákazníkov s intoleranciou na glutén ako aj problematiku celiakie s Mikulášom Hajtášom, predsedom Občianskeho združenia celiatikov.

„Sme radi, že spoločnosť McDonald´s myslí aj na celiatikov, ktorí doteraz, bohužiaľ, zo zdravotných dôvodov nemali možnosť vychutnať si ponuku burgrov. Dopady tohto ochorenia na kvalitu a spôsob života sú v mnohých prípadoch obmedzujúce a pre bežnú populáciu nepredstaviteľné. Každá nová alternatíva stravovania prináša väčšiu slobodu a rôznorodosť do našich životov. Pevne verím, že zákazníkom budú burgre s bezlepkovým pečivom chutiť,“ uviedol Mikuláš Hajtáš.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne