18.7 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

RTVS odhaľuje finalistov najväčšej jesennej šou Pečie celé Slovensko

Najčítanejšie

Najočakávanejší tohtoročný projekt RTVS odštartuje na Jednotke už 10. októbra. Šou, ktorá pobláznila milióny divákov po celom svete, mieri na Slovensko a počas desiatich týždňov predstaví cukrárske a pekárske umenie 12 amatérskych pekárok a pekárov. Kto sa prebojoval do súťaže Pečie celé Slovensko a aké úlohy čakajú súťažiacich? RTVS odhalila identitu finalistov.

O mesiac vypukne na Slovensku pekárky a cukrársky ošiaľ. Na obrazovky Jednotky mieri šou Pečie celé Slovensko a okrem moderátorov Juraja Baču a Milana Zimnýkovala, šarmantných a talentovaných porotkýň Jozefíny Zaukolcovej a Petry Tóthovej sa diváci môžu tešiť na tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska.

Relácia Pečie celé Slovensko vychádza z formátu The Great Bake Off vytvoreného Love Production a licencovaného BBC Studios distribution. Celosvetovo obľúbená šou si získala srdcia divákov vo viac ako 30 krajinách sveta a v roku 2019 si svoje sily v súťaži zmerali aj amatérski pekári a cukrári v Českej republike, kde si finále nenechalo ujsť viac ako 1,7 milióna divákov.

Šou sa odohráva vždy v rozprávkových priestoroch kaštieľov a záhrad v danej krajine. Nebude tomu inak ani na Slovensku a diváci sa môžu tešiť nielen na skvelé koláče a dezerty, ale aj na unikátny vizuálny zážitok. Pre prvú sériu si tvorcovia zvolili kaštieľ neďaleko Bratislavy. Natáčanie prebiehalo nielen v stane, ale v interiéroch a exteriéroch kaštieľa, ktorý dotvára priam rozprávkovú atmosféru.

Diváci môžu tešiť na tucet vynikajúcich amatérskych pekárok a pekárov z celého Slovenska. Tí prešli náročným kastingom a svoje miesto vo finálovej dvanástke si museli tvrdo vybojovať. Tvorcovia relácie najprv starostlivo pripravili široký výber na základe webových dotazníkov.

Následne počas niekoľkých týždňov prebiehali osobné pohovory a ochutnávanie pekárskych a cukrárskych výrobkov, z ktorého postúpili tí najlepší do posledného výberového kola – kamerových skúšok.

Počas nich si desiatky súťažiacich vyskúšali simulované pečenie jednej súťažnej výzvy za prítomnosti kamier, porotkýň a moderátorov. Do finále sa tak prebojoval výber najlepších z najlepších a diváci sa majú rozhodne na čo tešiť. A kto sú 12 finalisti šou Pečie celé Slovensko? > pozri

Súťažiaci zo šou Pečie celé Slovensko (zdroj: RTVS)

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne