27.6 C
Bratislava
sobota, 7. septembra 2024

V Rači obnovia tenisový kurt v športovom areáli na Sklabinskej

Najčítanejšie

Mestská časť Rača podpísala 2. mája zmluvu so spoločnosťou PARA INVEST, ktorá za cenu takmer 119 tisíc eur obnoví pôvodné ihrisko v areáli na Sklabinskej ulici v Rači v miestnej časti Východné, ktorú domáci nazývajú aj Rendez. Volejbalovo-tenisové ihrisko, ktoré vznikne bude mať rozmer 39,75 x 19,50 metra.

Zostávajúce dve ihriská, futbalové a basketbalové, ktoré sa nachádzajú v športovom areáli na Sklabinskej, dala mestská časť opraviť už v roku 2022. „Tenisové ihrisko nebolo opravované minimálne 40 rokov. Výber dodávateľa prebiehal v zmysle príslušných ustanovení zákona o verejnom obstarávaní,“ vyjadril sa pre Račiansky Večerník starosta mestskej časti Bratislava-Rača Michal Drotován.

Spoločnosť PARA INVEST vznikla v roku 2009 premenovaním spoločnosti Rochester, ktorej vznik sa datuje do roku 2008, v orgánoch spoločnosti Rochester bol aj Ján Buocik, ktorý v minulosti pôsobil ako starosta Ružinova. Aktuálne pôsobí ako spoločník v advokátskej kancelárii ADVOKÁTI, s.r.o. a ako župný a miestny poslanec v Ružinove. „Firmu sme založili a predali ako Ready made, rovnako ako stovky ďalších. Od momentu jej predaja (2009) s ňou nemám ja osobne ani moje firmy nič spoločné,“ vysvetlil pre Račiansky Večerník Ján Buocik.

Spoločnosť PARA INVEST realizovala za obdobie existencie firmy desiatky ihrísk – približne 50 exteriérových a viac ako 40 interiérových realizácií, napr. atletický ovál s futbalovým ihriskom na ZŠ Sokolíkova v Dúbravke, rekonštrukciu športového areálu na ZŠ M. Hodžu na Podjavorinskej ulici v Starom Meste, atletický ovál s doskočiskom na ZŠ P. Marcelyho na Drieňovej v Ružinove, výstavbu multifunkčného ihriska v Spojenej škole Tilgnerová v Karlovej Vsi, alebo športový areál v British International School na Pekníkovej ulici v Dúbravke.

„Vzťah zastúpených osôb spoločnosti PARA INVEST a športu je po dlhé roky úzko spätý. Konatelia spoločnosti sú bývalými profesionálnymi športovcami a po ukončení aktívnej hráčskej kariéry aj rekreačnými športovcami vo viacerých športoch. Dá sa povedať, že celá spoločnosť žije športom, či už aktívne ako športovec alebo pasívne ako divák. To je aj jeden z dôvodov pôsobnosti práve v tejto oblasti podnikania,“ prezradil pre Račiansky Večerník Filip Kusalík zo spoločnosti PARA INVEST a dodal:

„Sme rodení Bratislavčania, podnikáme z Bratislavy, máme špecifický vzťah k Bratislave, so všetkými mestskými časťami sa snažíme spolupracovať, na území mesta sme realizovali viacero projektov na rozvoj športovej infraštruktúry. S Mestskou časťou Bratislava – Rača sme už spolupracovali na niekoľkých projektoch. Spolupráca prebiehala na oboch stranách vždy na veľmi prijemnej a profesionálnej úrovni a dúfame, že by to takto mohlo v budúcnosti aj pokračovať. Spoluprácu s mestskou časťou Rača hodnotíme pozitívne a veríme, že to tak je aj z druhej strany. O samotnej plánovej obnove ihriska sme sa dozvedeli z výstupu z návrhu rozpočtu mestskej časti pre rok 2024. Taktiež sme boli oslovení v prieskume trhu vo verejnom obstarávaní,“ upresnil Filip Kusalík.

Obnova tenisového kurtu podľa podpísanej zmluvy „zahŕňa kompletné výkopové práce vrátane odvozov a likvidácie výkopovej sypaniny na regulovanú skládku odpadu, dodanie a montáž podkladných kameninových vrstiev vrátane obvodových obrubníkov, realizáciu záchytného oplotenia so vstupnou bráničkou, realizáciu multifunkčného športového povrchu na báze EPDM v dvojfarebnom prevedení vrátane čiar, dodanie a montáž športového príslušenstva a kompletné vyspravenie oporného múrika.“

„Spoločnosť PARA INVEST s.r.o. pôsobí na trhu od roku 2009. Špecializuje sa na realizáciu športových stavieb v exteriéri a interiéri. Zaoberá sa výstavbou a rekonštrukciou športovísk (futbalové ihriská, tenisové ihriská, multifunkčné ihriská, atletické dráhy, športových hál a telocviční, detské a workoutové ihriská). Ponúka optimálny návrh riešenia interiérových a exteriérových riešení podlahových systémov založených na najmodernejších inováciách, nových technológiách (…) Ponúkané športové systémy a materiály sú od renomovaných európskych partnerov a zároveň sú certifikované akreditovanými skúšobňami,“ uvádza sa na stránke spoločnosti PARA INVEST.

Viac článkov o mestskej časti Rača nájdete na Račianskom Večerníku. 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

Aktuálne