13.4 C
Bratislava
nedeľa, 20. októbra 2024

Račianske vinobranie sa uskutoční počas víkendu 13 až 15. septembra. Vystúpi Jana Kirschner a kapely Tublatanka, Le Payaco a HEX (aktualizované)

Najčítanejšie

Poznáme prvé mená interpretov. Na tohtoročnom Račianskom vinobraní vystúpi v piatok 13. septembra slovenský raper známy pod pseudonymom Luca Brassi10x, ale aj duo Oliver Kucharovič a Lenka Molnárová. Medzi najznámejšie kapely ale patrí kapela Tublatanka, alebo Le Payaco. Najznámejšie a najväčšie račianske podujatie potrvá až do neskorej nočnej hodiny v nedeľu 15. septembra a ponúka opäť tri dni plné úžasnej zábavy.

Aktualizované: Vzhľadom na nepriaznivú predpoveď počas víkendu viaceré mestské časti zrušili plánované kultúrne podujatia. Račianske vinobranie sa uskutoční v improvizovanej verzii. Program nájdete > TU.

Mestská časť zverejnila 23. mája objednávku pre spol. DINARA Co., ktorá zastupuje interpreta Luca Brassi10x, ktorý vystúpi v Amfiteátri v knížkovej doline 13. septembra.  Postupne vás budeme informovať aj o ďalších umelcoch, ktorých mestská časť postupne objedná.

„Luka Mašulovič, známy najmä pod svojim umeleckým menom Luca Brassi10x. Svoju hudobnú kariéru odštartoval v Januári 2020 featom na tracku LV vačky od Tisciho. Pár mesiacov neskôr Luca vydáva aj svoj prvý vlastný singel Deep Narco Shit. Za svoju kariéru stihol Brassi spolupracovať s ľuďmi ako Yzomandias, NikTendo, Calin a mnoho a ďalších,“ uvádza o umelcovi portál vibefest.sk.

Podľa objednávky zverejnenej 26. júna, na Račianskom vinobraní sa predstaví 13. septembra v Chill out zóne duo Oliver Kucharovič a Lenka Molnárová.

Olivera Kucharoviča s jeho hudobnou formáciou OKQ ste mohli vidieť v Rači nedávno,  v júni zahral na Alstrovej ulici vo vinárni u Chvosteka.

„Vždy si veľmi radi zahráme v peknom prostredí, akým je Rača. Už sme tu párkrát vystúpili a vždy sme mali príjemnú odozvu. Budeme sa tešiť každému, kto sa príde pozrieť na naše hranie v Chillout zóne počas Račianskeho vinobrania. Určite sa oplatí v septembri zavítať do Rače a zažiť celé toto podujatie na vlastnej koži,“ uviedol pre Račiansky Večerník Oliver Kucharovič.

„Repertoár tvoria autorské jazzové, funkové a ambientné skladby, ktoré hrá Oliver na base, na pomoc si vezme len looper a pedále, ktoré sa mu postarajú o rôznorodé zvuky. Ďalej hráme známe skladby prerobené do jazzového šatu, v ktorých hosťuje speváčka Lenka,“ uviedol showportal.sk a doplnili:

Oliver Kucharovič si počas svojho muzikantského života vyskúšal hranie s rôznymi kapelami a hudobníkmi. Má tiež svoje vlastné hudobné zoskupenie OKQ – Oliver Kucharovič Quartet, no už dávno ho lákala myšlienka prihovoriť sa publiku aj ako sólista. Za svoje najväčšie doterajšie úspechy považuje prvenstvo v Demovnica_FM a ocenenie za inštrumentálny výkon v súťaži Nové tváre slovenského jazzu 2019. Lenka Molnárová pôsobí dlhé roky ako frontman indie rockovej kapely Family Friend, na konte majú dve EPčká a debutový album Confessions. Hrávajú po celom Slovensku na rozličných podujatiach, do pamäte fanúšikov sa zapísali najmä skladbou June alebo najnovším singlom Tak už sa smej“.

Podľa zverejnenej objednávky 27.6. podujatia sa zúčastnia Mažoretky ALBA.

Mestská časť Rača zverejnila 27. júna zoznam účinkujúcich na tohtoročnom vinobraní:

Barbora Piešová s kapelou, Billy Barman, Bratislavsky country band, DFS Gerulata a ĽH Ferkovci, DH Lieskované, DH Račianka, DH Textilanka, DJ Flebo (Hity overené časom), FS Urpín, Hex, HS Progres, Huncúti, Jana Kirschner s kapelou, Kapela Slivky (ZUŠ Vrbenského), Le Payaco, Lucca Brassi10x, Milan Lieskovský / Exclusive, Nikolaj Nikitin – saxofón, Anabela Patkolo – spev, Pavol Bereza – gitara, Orchester Pavla Zajáčka – Ľudo Kuruc, Marta Ďumablová, Soňa Hanzl Kopčanová, Karol Malý, Pavol Laták, Petra a Otto Weiter, SHŠ Banderium / Dobový tábor, Skupina Exil, SĽUK – “Slovensko”, Trio Triptonit / Jana Gavačová – spev, E. Rothenstein – saxofón, P. Bereza – gitara, Tublatanka, Verka a Gu100, ZUŠ Vrbenského a Srnka band.

Aktualizované 12.9.2024:

Michal Drotován, starosta Rače uviedol: „Informácia k vinobraniu 2024. Aktuálne riešime všetky alternatívy ohľadom vinobrania, rozhodnutie o tom či a v akej forme a rozsahu bude vinobranie cez víkend definitívne padne do 24 hodín (tj. najneskôr 12.9. o 12,00). Komunikujeme so všetkými partnermi, predajcami, kapelami a mnohými ďalšími.

To, že podľa predpovede počasia má byť nárazový vietor až 100 km/hod. (a tiež výrazný dážď a nízke teploty) samozrejme vieme. Verte, že tak ako v roku 2020 a 2021, kedy sme pre Covid19 mali upravené podujatie (na rozdiel od Pezinka a Modry, kde ho úplne zrušili) a tiež v roku 2019, keď sme pre silný nárazový vietor jeden deň májových hodov zrušili, hľadáme čo najlepšie riešenie.

Pre nás je prioritou podpora našich vinárov a vinohradníkov – preto aj vinobranie každý rok organizujeme – preto sa snažíme nájsť čo najlepšie riešenie pri zachovaní bezpečnosti pre všetkých,“ uviedol starosta.

Viac článkov o mestskej časti Rača nájdete na Račianskom Večerníku. 

zdroj: MČ Rača / raca.sk

Tublatanka:

Le Payaco:

Oliver Kucharovič a Lenka Molnárová:

Oliver Kucharovič OKQ:

Luca Brassi10x:

Pripomeňte si minuloročné Račianske vinobranie:

Spomienka na Račianske vinobranie

 

Marián Luha
Marián Luhahttp://www.racianskyvecernik.sk
Som šéfredaktorom portálov Bratislavský Večerník a Račiansky Večerník. Študoval som na masmediálnych fakultách na univerzitách na Slovensku a v Českej republike. V minulosti som pôsobil vo viacerých printových a elektronických médiách. V súčasnosti okrem portálov Bratislavskyvecernik.sk, Racianskyvecernik.sk a Novomestskyvecernik.sk vediem aj portály Mediahub.sk a Retazce.sk, ktoré sa ale začiatkom roka 2023 zlúčili pod jeden brand Bratislavský Večerník.sk. Zároveň vediem i printové noviny Račiansky Večerník a Novomestský Večerník. Žijem v najkrajšej bratislavskej mestskej časti Rača.👍🍀😉 Svoje tipy na články mi môžete zasielať na e-mail: marian@luha.sk. Ďakujem. Články o Rači nájdete > TU

Ďalšie články

Aktuálne