12.7 C
Bratislava
piatok, 18. októbra 2024

Oslava Medzinárodného dňa detí v Novom Meste potrvá tri dni. Spojí športovcov s najmenšími obyvateľmi

Najčítanejšie

Mestská časť Bratislava-Nové Mesto má záujem podporiť zmysluplné trávenie voľného času a pohyb detí. Aj preto tohtoročnú oslavu Medzinárodného dňa detí pripravila v znamení spájania športovcov s najmenšími obyvateľmi a obyvateľkami. Od 31. mája do 2. júna sa deti budú môcť zoznámiť s činnosťou lokálnych športových klubov a komunít a vyskúšať si rôzne športové disciplíny.

Oslava MDD v Novom Meste sa uskutoční na viacerých miestach, centrom bude areál jazera Kuchajda, kde najmä v sobotu 1. júna program ponúkne exhibíciu športových klubov a komunít.

Práve v Novom Meste sa sústreďuje veľké množstvo klubov, asociácií, občianskych združení či jednotlivcov, ktorí sa venujú športovým aktivitám, či už profesionálne alebo amatérsky, a to dáva príležitosť zapojiť ich do života mestskej časti. V programe MDD v Novom Meste dostanú títo aktéri príležitosť odprezentovať svoju činnosť a objavovať nové talenty.

Deti si rôzne športy budú môcť aj vyskúšať. Na viac ako tridsiatich stanovištiach budú pre ne pripravené rôzne aktivity, ktoré budú viesť tréneri a lektori športových klubov. Za účasť v jednej športovej aktivite deti dostanú pečiatku na kartičku. Za 10 pečiatok získajú medailu a diplom.

„Naším zámerom je podporiť zmysluplné trávenie času detí. Najmä menšie deti ešte nemusia vedieť, akej záujmovej činnosti by sa chceli venovať. Počas osláv MDD na Kuchajde im dáme príležitosť zoznámiť sa s aktivitami, ktoré sa organizujú v našej mestskej časti, vyskúšajú si ich, spoznajú lektorov a inštruktorov. Rodiča sa zároveň dozvedia informácie o kurzoch, krúžkoch, tréningoch, finančných aj časových požiadavkách. Ak všetko klapne, možno takto podporíme zrod budúcej športovej hviezdy, ktorá bude časom reprezentovať nielen klub, ale aj našu mestskú časť či našu krajinu,” hovorí starosta mestskej časti Bratislava-Nové Mesto Matúš Čupka.

Program oslavy MDD v Novom Meste však ponúkne aj iné príležitosti na zábavu. Pre deti a dospelých je pripravený kultúrny program, ktorý sa začne v piatok 31. mája o 17:00 hod. v areáli jazera Kuchajda.

Po veselom sprievode okolo jazera príde na rad koncert obľúbenej skupiny Paci Pac. V sobotu bude na Kuchajde paralelne so športovým programom prebiehať prezentácia automobilovej techniky hasičov, polície, armády, OLO, zdravotníkov a EKO-podniku mestskej časti.

Predstaví sa aj Čestná stráž a Vojenská hudba Ozbrojených síl SR. Novinkou bude historický československý poštový vozeň z roku 1937, ktorý bude pre verejnosť otvorený v sobotu i v nedeľu počas celého dňa na Železničnej stanici Bratislava-Nové Mesto.

Ako súčasť osláv MDD budú mať deti do 18 rokov v nedeľu v čase od 10:00 do 14:00 hod. vstup na lanovku Železná studnička-Koliba grátis. Športové aktivity budú prebiehať aj v nedeľu v športovom areáli Decathlon Pharos.

Aktualizácia: 

„Milé deti, milí rodičia, veľmi nás to mrzí, ale tentokrát sme nemali šťastie na počasie a dnešný piatkový plánovaný veselý pochod okolo Kuchajdy, ako aj koncert Paci Pac musíme ZRUŠIŤ. Nenecháme sa však odradiť a víkendový program platí. Predpoveď počasia nie je úplne dokonalá, ale celkom dobrá na to, aby sme si spolu zašportovali a zabavili sa. Na Kuchajde sa na vás budeme tešiť už ZAJTRA v sobotu od 10:00, malých hrdinov iste pár prípadných kvapiek neodradí od skvelých výkonov,“ uviedol Matúš Čupka.

Celý program MDD v Novom Meste je zverejnený na webstránke mestskej časti.

Pripomeňte si atmosféru z minulého ročníka MDD na Kuchajde:

Program aktuálneho MDD v Novom Meste nájdete tu:

zdroj: MČ Nové Mesto

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne