17.6 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

ZOO Bratislava má už tri ťavie mláďatá

Najčítanejšie

Stádo tiav dvojhrbých sa rozrástlo o ďalšie dve mláďatá. Samica Lara a samec Samson, narodení 17. a 21. mája, prispeli k tomu, že tento rok je pre zoologickú záhradu v Bratislave skutočne výnimočný – celkovo sa totiž narodili až tri ťavie mláďatá. Návštevníci ich môžu vidieť spolu s ostatnými ťavami vo vonkajšom výbehu v lesnej časti ZOO.

Narodenie mláďat prebehlo bez komplikácií, sú zdravé a plné života. V prvých dňoch po narodení boli mláďatá v maštali, a následne boli vypustené s matkami do vonkajšieho výbehu. Hoci stále pijú materské mlieko, už v prvom mesiaci začínajú ohrýzať listy a rastliny. S matkami komunikujú pomocou hlasových prejavov, čo je pre tieto zvieratá typické.

Návštevníci môžu vo vonkajšom výbehu obdivovať celú ťaviu rodinu. Okrem najnovších prírastkov, Lary a Samsona, uvidia aj ich staršiu sestru Lesiu, ktorá sa narodila v apríli, a samozrejme aj tri dospelé samice a chovného samca, otca mláďat.

Srdečne vás pozývame prísť a pozrieť sa na ťaviu rodinu v ZOO Bratislava, ktorá je otvorená každý deň od 9.00 h do 19.00 h, pričom posledný vstup je možný o 18.00 h.

Návštevou zoologickej záhrady podporujete starostlivosť a ochranu vzácnych a ohrozených živočíchov, vrátane ich možného návratu do divokej prírody. Spoločnými silami tak prispievame k zachovaniu rozmanitosti druhov na Zemi.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne