Testy na drogy priniesli prvé výsledky na Rybničnej a Starej Vajnorskej

Policajti Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave uviedli, že „už niekoľko týždňov využívajú vo výkone služby testovacie súpravy určené na zistenie prítomnosti návykových látok iných než alkohol v organizme vodičov.

Už v úvodných dňoch používania policajti vďaka skríningovým testom odhalili dvoch vodičov jazdiacich pod vplyvom omamných a psychotropných látok.

V prvom prípade bola uplynulý týždeň v ranných hodinách zastavená a hliadkou dopravnej polície kontrolovaná na Rybničnej ulici v Bratislave 32-ročná vodička, u ktorej skríningový test odhalil jazdu po vplyvom omamných a psychotropných látok. Následným toxikologickým vyšetrením u lekára bol zistený pozitívny výsledok na metamfetamín.

Nový skríningový test odhalil aj ďalšieho vodiča, a to 27-ročného muža, ktorý jazdil po Starej Vajnorskej ulici v Bratislave. V jeho organizme bola zistená prítomnosť kokaínu, pričom aj u tohto vodiča následné toxikologické vyšetrenie v nemocnici potvrdilo prvotný pozitívny výsledok.

V tejto súvislosti Vám pripomíname, že jazdou pod vplyvom omamných a psychotropných látok zbytočne riskujete a ohrozujete nielen seba, ale i ostatných účastníkov cestnej premávky!,“ uviedla Polícia Slovenskej republiky.

(fb)