27.6 C
Bratislava
sobota, 7. septembra 2024

Matúš Čupka: Previezol som sa po vynovenej Vajnorskej radiále

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Nové Mesto Matúš Čupka uviedol: „Vajnorská radiála je opäť v prevádzke, v už zmodernizovanej podobe. Oprava tejto dôležitej časti našej električkovej siete bola nevyhnutná, pretože jej stav už nevyhovoval potrebám modernej dopravy.

Dopravnému podniku Bratislava a Bratislava – hlavné mesto SR sa podarila dôležitá investícia do kvalitnej infraštruktúry pre MHD, ktorá výrazne zlepší kvalitu cestovania.

Električky teraz opäť premávajú po celej, zrekonštruovanej trase až po Zlaté piesky, čím sa cestovanie stáva modernejším, tichším a pohodlnejším.

Aké práce boli zrealizované počas druhej etapy?

Vyvýšené nástupištia sú teraz vydláždené bratislavskou dlažbou, čo zvyšuje komfort pri nastupovaní a vystupovaní.

Na zastávkach Jurajov dvor a Vajnorská dokončujeme posledné detaily ako mobiliár a elektronické informačné tabule. Zastávky Shopping Palace a Zlaté piesky vrátane obratiska sú tiež blízko dokončenia.

Dôležitou novinkou sú plnofarebné informačné tabule, ktoré prehľadnejšie zobrazujú aj mimoriadne udalosti v premávke, čím sa podstatne zlepší informovanosť cestujúcich.

Nové tabule obsahujú aj zvukové vyhlasovanie zobrazovaných informácií pre nevidiacich. V rámci projektu prebehla aj výmena svetelnej signalizácie na križovatke Vajnorská – Bojnická, ktorá teraz zabezpečuje preferenciu MHD.

Verím, že tieto vylepšenia prispejú k pohodlnejšiemu a efektívnejšiemu cestovaniu po našej mestskej časti,“ uviedol Matúš Čupka.

Pozrite si krátke video:

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne