19.7 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

Deň otvorených dverí v Slovenskom národnom archíve

Najčítanejšie

Slovenský národný archív v pôsobnosti rezortu vnútra, najväčší a najvýznamnejší verejný archív na Slovensku, pripravil pre školy a verejnosť Deň otvorených dverí v Slovenskom národnom archíve, ktorý sa uskutoční 14. a 15. júna 2024.

V piatok v čase od 8.30 do 13.00 h ponúka SNA vo svojich priestoroch v Bratislave na Drotárskej ceste 42 organizované exkurzie pre žiakov 7. až 9. ročníka základných škôl a študentov stredných škôl.

V sobotu v čase od 9:00 do 17.00 h otvorí archív svoje brány pre širokú verejnosť. Počas prehliadky si budú môcť návštevníci pozrieť ukážky zaujímavých archívnych dokumentov z rôznych období dejín Slovenska a tiež ukážky vzácnych tlačí z fondov knižnice Slovenského národného archívu. Oboznámiť sa budú môcť s prácou odborníkov v reštaurátorských dielňach a procesom digitalizácie archívnych dokumentov. Sprístupnený bude aj archívny depot.

Exkurziou budú sprevádzať pracovníci archívu, ktorí radi poskytnú odborný výklad a zodpovedia na všetky zvedavé otázky. Archívy tradične sprístupňujú svoje priestory počas júna pri príležitosti Medzinárodného dňa archívov (9. júna).

zdroj: Ministerstvo vnútra SR

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne