19.7 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

Tretí ročník Campu Bratislava bude o hľadaní sily a motivácie, diskutovali o nej aj Ivan Korčok a Matúš Vallo

Najčítanejšie

Vo štvrtok, 20. júna sa začal tretí ročník Campu Bratislava, štvordňového festivalu novej generácie Bratislavy. Organizuje ho mestská strana Team Bratislava na čele s Matúšom Vallom. Tohtoročnou témou bude hľadanie vnútornej sily a motivácie.

Mestská strana Team Bratislava vytvorila podujatie Camp Bratislava, aby posilnila vzťah ľudí k hlavnému mestu a našej krajine, aby im otvorila dvere ku komunálnej politike a pomohla im zapojiť sa do zlepšovania prostredia, v ktorom žijú. ,,Záleží nám na tom, aby mladí ľudia nestratili chuť a energiu meniť veci k lepšiemu. A to aj vo svete, v ktorom sa občas zdá, že hlas nenávisti a hnevu je silnejší,” hovorí Matúš Vallo, primátor a predseda mestskej strany Team Bratislava. ,,Práve preto sme sa rozhodli tretí ročník Campu Bratislava venovať téme hľadania sily a motivácie. Bratislava túto silu a motiváciu potrebuje, práve ona prispieva k spájaniu sa a budovaniu komunít. A komunita, ktorú s Campom Bratislava tvoríme, mi dáva nádej a motivuje ma robiť lepšie mesto pre všetkých.”

Na Campe sa tento rok stretne šesťdesiat mladých ľudí. Čakajú ich workshopy, diskusie, dobrovoľnícke, ale aj zážitkové aktivity s inšpiratívnymi ľuďmi z verejného a neziskového sektora, ktorí sa s nimi podelia o svoje skúsenosti. Okrem iného zažijú aj simulované mestské zastupiteľstvo a na jeden deň si budú môcť vyskúšať aké je to byť mestským poslancom alebo poslankyňou.

Súčasťou Campu Bratislava sú aj diskusie pre verejnosť. V prvej verejnej debate ,,Ako chytiť nový dych” budú diskutovať Ivan Korčok a Matúš Vallo. Budú hovoriť o tom, ako v dobe nepohody tvoriť lepší svet, či sa dá na krízy pozerať ako na príležitosti a či ešte môžeme z rozhádaného sveta urobiť jeden tím. Diskusiu moderuje Lucia Pašková v piatok, 21. júna o 19:00 v Kácečku. Kapacita miest je vypredaná.

Druhá diskusia pre verejnosť ,,Ako vytrvať v boji za správne veci?” bude v sobotu, 22. júna o 19:00 v Novej Cvernovke. Diskutovať v nej budú osobnosti, ktoré pracujú roky vo verejnej sfére, pod tlakom, a aj napriek tomu sa nebáli zastať kritizovaných, nepopulárnych, ale za to správnych vecí. Rasťo Iliev, Katka Koščová a Tatiana Kratochvílová. Po tejto diskusii bude mať koncert Timea na rovnakom mieste. Na túto diskusiu sa môžete zaregistrovať tu. https://tootoot.fm/sk/events/6668514d1b234e0a50adef89

Kompletný program Campu Bratislava, festivalu novej generácie Bratislavy, nájdete na www.campbratislava.sk

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne