18.7 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

Mestská časť Bratislava – Vajnory sa pripravuje na koncert skupiny AC/DC

Najčítanejšie

Už túto nedeľu 21. júla sa na Starom letisku na území Mestskej časti Bratislava – Vajnory uskutoční koncert svetoznámej kapely AC/DC, kde sa očakáva návštevnosť až 120-tisíc ľudí nielen zo Slovenska ale z celého regiónu.

Kultúrne udalosti tohto typu sú aj pre nás ako mestskú časť príležitosťou, aby sme sa stali známymi nielen na Slovensku ale aj v celej Európe.

Napriek tomu, že mestská časť Vajnory nie je organizátorom koncertu a ten sa odohrá na súkromnom pozemku, mestská časť sa snaží, aby bol zabezpečený čo najlepší prístup pre návštevníkov koncertu a zároveň sa minimálne dotkol obyvateľov Vajnor.

Návštevníci koncertu, ktorí sa rozhodnú prísť autom, majú zabezpečené parkovacie plochy priamo v areáli, dostanú sa tam vyčlenenou trasou cez ulicu Pri mlyne a ulicou Rybničná. A zo severnej strany od diaľnice D4, od Rače tiež cez ulicu Rybničná.

„Pre obyvateľov Vajnor je kľúčové, že do dediny sa autom dostanú len ľudia s trvalým pobytom u nás. Pre zrýchlenie kontroly sme obyvateľom distribuovali nálepku na čelné sklo auta, s ktorou sa dostanú do Vajnor, priamo do miesta svojho bydliska. Budú môcť využiť všetky cesty okrem Vajnorského nadjazdu. Odporúčame však prioritne použiť zjazd z diaľnice D4,“ uviedol starosta Vajnor Michal Vlček.

Spomenutý Vajnorský nadjazd bude pre celú automobilovú dopravu od 12 hodiny na obed až do 3 hodiny rannej úplne uzavretý. Bude slúžiť pre všetkých peších od konečnej zastávky električky na Zlatých pieskoch.

Okrem toho budú zabezpečené posilnené spoje mestskej hromadnej dopravy a taktiež bude zabezpečená kyvadlová vlaková doprava z hlavnej stanice na železničnú stanicu Vajnory. Pre obyvateľov Vajnor bude zriadená špeciálna linka X53, ktorá bude premávať zo Zlatých pieskov po diaľnici cez Chorvátsky Grob.

Určite odporúčame všetkým návštevníkom koncertu využiť prioritne verejnú dopravu a príchod si načasovať s dostatočným predstihom. Samotný areál sa bude otvárať už od 12 hodiny na obed.

Všetky základné organizačné pokyny pre návštevníkov sú zverejnené aj na web stránke mestskej časti Vajnory: Informácie v súvislosti s koncertom AC/DC pre obyvateľov Mestskej časti Bratislava – Vajnory | Vajnory.sk

Veríme, že jedno nedeľné popoludnie koncertu sa dá zvládnuť a vedenie mestskej časti Vajnory robí všetko preto, aby sa návštevníci cítili vo Vajnoroch príjemne a bezpečne.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne