6.2 C
Bratislava
streda, 16. októbra 2024

Podľa časopisu TIME sa JYSK radí medzi najlepšie spoločnosti na svete

Najčítanejšie

Ocenenie amerického magazínu sa udeľuje na základe vysokého hodnotenia spokojnosti zamestnancov, rastu tržieb a udržateľnosti.

Vo štvrtok 12. septembra 2024 zverejnil americký spravodajský magazín TIME rebríček 1000 najlepších spoločností na svete, medzi ktoré sa radí aj JYSK.

Ocenené spoločnosti boli ohodnotené na stupnici od 1 do 100 na základe troch aspektov: spokojnosť zamestnancov, rast tržieb a udržateľnosť; JYSK dosiahol skóre 79,65. Spoločnosti s najvyšším skóre boli vyhlásené najlepšími na svete za rok 2024.

„Sme nesmierne hrdí, že sme získali toto uznanie od magazínu TIME. Opäť to dokazuje, že našu spoločnosť rozvíjame spoločensky zodpovedným spôsobom so zameraním na spokojnosť našich zamestnancov, zmocnenie a pocit príslušnosti. Je pre nás veľmi dôležité, že v JYSKu môžete byť sami sebou a zároveň budovať úspešnú kariéru. Ocenenie od TIME nám potvrdzuje, že to robíme správne,“ hovorí Jan Verhoek, Executive Vice President HR.

Vysoko motivovaní zamestnanci JYSKu

JYSK bol doteraz dvakrát menovaný jedným z najlepších svetových zamestnávateľov, a to americkým magazínom Forbes, kedy 170 000 zamestnancov vo viac ako 50 krajinách hodnotí svojich medzinárodných zamestnávateľov. Na základe prieskumu vzniká zoznam 700 najlepších zamestnávateľov na svete.

Interné prieskumy JYSKu sa zhodujú s hodnotením od TIME aj Forbes. Prieskum spokojnosti zamestnancov JYSKu z januára 2024 ukazuje, že zamestnanci JYSKu sú viac motivovaní, spokojní a lojálni k svojmu pracovnému miestu než priemer na trhu.

Prieskumu sa zúčastnilo 97 percent zamestnancov z predajní, kancelárií a distribučných centier, ktorí ohodnotili JYSK 75 bodmi zo 100 v spokojnosti s prácou, 82 bodmi zo 100 v lojalite k spoločnosti a 83 bodmi zo 100 v súvislosti s hodnotami JYSKu: Kupec, Kolega a Kultúra firmy.

Fakty o ocenení magazínu TIME:

Do projektu boli zahrnuté všetky spoločnosti, ktoré v roku 2023 alebo za posledný dostupný finančný rok dosiahli obrat aspoň 100 miliónov dolárov.

• Spokojnosť zamestnancov bola skúmaná na základe celosvetových údajov z prieskumu s viac ako 170 000 účastníkmi z globálnych spoločností vo viac ako 50 krajinách.

• Po určení spoločností s nadpriemernou úrovňou spokojnosti boli zohľadnené údaje z interných databáz tržieb Statista obsahujúce údaje za posledné tri roky, a bol vyhodnotený rast obratu pre každú spoločnosť.

• Nakoniec boli spoločnosti, ktoré dosiahli nadpriemerné výsledky v oblasti spokojnosti zamestnancov a rastu tržieb, hodnotené podľa viacerých kľúčových ukazovateľov v oblasti ochrany životného prostredia, spoločenskej zodpovednosti a riadenia spoločnosti (ESG).

Skóre všetkých troch aspektov bolo spočítané na rovnakom percentuálnom základe, aby sa vytvorilo konečné hodnotenie s maximálnym skóre 100 bodov. Spoločnosti s najvyšším skóre boli magazínom TIME ocenené ako Najlepšie svetové spoločnosti 2024.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne