6.2 C
Bratislava
streda, 16. októbra 2024

Jedinečné jazdy zručnosti vodičov aj rozlúčka s trolejbusmi Škoda 25 Tr. Dopravný podnik Bratislava otvára svoje brány

Najčítanejšie

V sobotu 21. septembra 2024 sa opäť otvára Depo Jurajov dvor pre širokú verejnosť. Návštevníci si budú môcť od 10:00 do 17:00 detailne obzrieť autobusy, električky a trolejbusy Dopravného podniku Bratislava (DPB) z každého uhla, nahliadnuť do dielní a spoznať procesy, ktoré udržujú Bratislavu v pohybe.

Atraktívny program pre deti dopĺňa Fíha Tralala, bábkové divadlo.Trieska a publikum roztancujú kapely Jungleman’s Ark a Puding pani Elvisovej. Pripravená je aj súťaž o predplatné cestovné lístky.

Deň otvorených dverí DPB odštartuje unikátna súťaž v jazde zručnosti vodičov, ktorá súťažiacich vodičov autobusov a trolejbusov preverí v štyroch disciplínach ako prejazd koridorom či cúvanie do boxu.

Medzi najväčšie novinky tohto ročníka patria komentované prehliadky skúšobnej haly električiek. Naši odborníci fanúšikov prevedú technickým zázemím, kde uvidia, čo sa skrýva na streche moderných električiek a ako vyzerá ich podvozok priamo zo servisného kanála. Tradičnou súčasťou podujatí v depách DPB sú aj jazdy obľúbeným Cabriobusom a prejazd umyvárkou, ktoré sa každoročne tešia veľkej obľube.

„Deň otvorených dverí DPB je jedinečnou príležitosťou pre všetkých, ktorí chcú nazrieť do zákulisia nášho podniku. Srdečne pozývame všetkých fanúšikov dopravy, rodiny aj jednotlivcov, aby si prišli užiť deň plný zážitkov. Radi privítame aj všetkých záujemcov o prácu vodiča, ktorí si môžu pod dohľadom našich skúsených inštruktorov vyskúšať riadiť električku. Verím, že naše moderné a pohodlné vozidlá zaujmú záujemcov natoľko, že čoskoro rozšíria rady našich kolegov,” povedal Martin Rybanský, predseda predstavenstva DPB.

Pripravená je výstava aktuálnych aj historických vozidiel, kde nebude chýbať unikátny MEGAtrolejbus ani ďalšie nové typy električiek a trolejbusov, ktoré sme do premávky zaradili v poslednom roku. Nemenej dôležití sú aj naši kolegovia, ktorí tieto vozidlá obsluhujú.

Pripravili sme preto zaujímavé diskusie o práci vodiča MHD a tiež o zákulisí, o ktorom porozprávajú výpravca, dopravný dispečer a dopravná psychologička. Návštevníci sa budú môcť počas celého dňa zapojiť do súťaže o predplatné cestovné lístky. Mnohých fanúšikov verejnej dopravy určite poteší aj vynovený sortiment obľúbeného Šoto-Shopu.

Najmenší návštevníci sa môžu tešiť na vystúpenia Fíha Tralala či bábkového divadla.Trieska, kreatívne dielne, skákacie hrady a chutnú zmrzlinu a cukrovú vatu. Pripravená je aj rozšírená food zóna. Celým podujatím bude znieť hudba. Publikum roztancuje obľúbená skupina Puding pani Elvisovej a rytmy reggae, funku a ska prinesie kapela Jungleman’s Ark.

#naDODsMHD

Pohodlnú dopravu návštevníkov priamo do depa zabezpečia dve priame linky premávajúce až do areálu. Určené spoje električkovej linky 4 budú premávať každých 15 minút na trase Dúbravka – Centrum – Depo Jurajov Dvor. Vypravíme aj nostalgickú trolejbusovú linku 204 spájajúcu depo s Hlavnou stanicou.

Na túto linku nasadíme trolejbusy Škoda 25 Tr, známe najmä z dlhodielskej linky 33, na ktorej odjazdili úctyhodných 18 rokov. Pre tieto trolejbusy to bude posledný deň v bratislavskej premávke. Na DOD preto budú mať vyhradený vlastný 25 Tr Lounge, ktorý návštevníkom predstaví históriu týchto vozidiel v Bratislave. Záver podujatia bude patriť špeciálnej rozlúčkovej jazde s trolejbusmi Škoda 25 Tr, ktorá štartuje o 17:00 priamo z depa.

Vstup na Deň otvorených dverí DPB v Depe Jurajov dvor bude prostredníctvom vchodov z Vajnorskej ulice a ulice Pri dvore. Priamo do areálu návštevníkov dopraví aj trolejbusová linka 204.

Podrobný program Dňa otvorených dverí DPB 2024:

• 10:00 Rádio Regina live z depa
• 10:20 Fíha Tralala
• 10:30 Jazda zručnosti vodičov
• 11:30 Diskusia: Pohľad z kabíny vodiča
• 12:00 Bábkové divadlo Trieska
• 14:00 Jungleman’s Ark
• 15:00 Diskusia: Zo zákulisia MHD
• 15:30 Puding pani Elvisovej
• 17:00 Posledná jazda 25 Tr

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne