22.4 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

Úspešné ukončenie rekonštrukčných prác na vysielači Suchá hora

Najčítanejšie

Slovenská televízia a rozhlas informuje, že v septembri boli úspešne ukončené rekonštrukčné práce na dominantnom vysielači FM siete Slovenského rozhlasu v Banskobystrickom kraji – na Suchej Hore.

Rekonštrukcia sa týkala kompletnej výmeny oceľových kotevných lán na 300 metrov vysokej konštrukcii stožiara. Počas prác, ktoré trvali 5 mesiacov, bol negatívny vplyv na dosah vysielača minimalizovaný vďaka úzkej spolupráci STVR, Towercom a dodávateľa prác.

Pre podporu príjmu rozhlasových programov bol v tomto období spustený aj digitálny vysielač T-DAB+ Suchá Hora, ktorý poskytoval alternatívne možnosti príjmu.

Dnes je vysielač opäť v plnej prevádzke s výkonom 100 kW pre Rádio Slovensko (90,1 MHz) a FM vysielač Rádio Regina Stred (101,5 MHz) a zabezpečuje vysielanie Slovenského rozhlasu v najvyššej kvalite zvuku pre svojich poslucháčov.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne