22.4 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

Pre plánované opravy čiastočne uzatvoria park na Račianskom mýte

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Nové Mesto Matúš Čupka uviedol: „Sľubovaná rekonštrukcia poškodených chodníkov na Račianskom mýte je tu! Ešte na jar, keď bolo jasné, že povrch chodníkov v zrekonštruovanom parku nevyzerá tak, ako by si človek krátko po jeho sprístupnení predstavoval, sme stáli pred dilemou, či sa pustiť do opravy počas leta alebo až na jeseň. Rozhodli sme sa pre druhú možnosť, aby sme si mohli najkrajšie mesiace spolu užiť naplno.

Podľa plánu už nastal čas pustiť sa do práce. Dodávateľ začína od utorka 8. októbra v rámci uplatnenej reklamácie s plánovanou opravou vodopriepustných povrchov z park betónu.

Časť parku, vrátane funkčnej plochy detského ihriska a športoviska, a k nemu prislúchajúcich chodníkov vedúcich z Mikovíniho ulice na ulicu J. C. Hronského a komunikácia medzi „Kolieskom“ a ihriskom bude kvôli stavebným prácam dočasne uzatvorená. Bude dať obísť po jestvujúcich komunikáciách okolo parku.

V rámci opráv sa zameriame na vylepšenie vodopriepustných povrchov, ktoré budú nielen krajšie na pohľad, ale aj pevnejšie, súdržnejšie a bez výmoľov. Chápem, že tieto práce budú do istej miery obmedzujúce, no výsledok bude stáť za to.

Verím, že po dokončení prác bude park naďalej miestom, kam sa budete radi vracať, a kde sa budete cítiť dobre – či už na ihrisku s deťmi, pri športe, alebo hoci len pri oddychu na lavičke. Ďakujem vám za trpezlivosť a teším sa na stretnutia vo vynovenom parku na Račku!“ uviedol Matúš Čupka.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne