17.5 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

Na obrazovkách Slovenskej televízie štartuje nová šou Sieň slávy. Prvou laureátkou bude legendárna herečka Emília Vášáryová

Najčítanejšie

Od 10. októbra bude každý štvrtkový večer na Jednotke patriť šou plnej nezabudnuteľných osobností. Obľúbený herec Vladimír Kobielsky, ktorý sa tentokrát predstaví v úlohe moderátora, uvedie do televíznej Siene slávy v každej epizóde jednu významnú osobnosť slovenského spoločenského života.

V programe plnom emócií, zábavy a hudby vzdá Slovenská televízia a rozhlas hold významným menám kultúry a športu, ktoré svojou prácou a výkonmi v tom najlepšom svetle ovplyvnili dianie na Slovensku. Prvou laureátkou bude múza divadelných a filmových režisérov, členka činohry SND, Emília Vášáryová.

Už 10. októbra o 20.30 h sa na Jednotke otvoria brány Siene slávy, novej veľkolepej šou, s ktorou sa diváci budú stretávať v týždennej periodicite. Moderátorom programu plného emócií, zábavy a hudby bude obľúbený herec Vladimír Kobielsky, ktorý v každej epizóde privíta jednu významnú osobnosť slovenského spoločenského života.

Slovenská televízia a rozhlas si spolu s divákmi uctia významné mená kultúry a športu, ktoré symbolicky vstúpia do televíznej Siene slávy. Relácia bude oslavou dlhoročnej práce, ktorá im priniesla mimoriadnu popularitu, rešpekt a úctu spoločnosti. Diváci sa každý štvrtok o 20.30 h na Jednotke môžu tešiť na také významné osobnosti, akými sú napríklad Božidara Turzonovová, Zdena Studenková, Peter Dvorský, Matej Tóth a ďalší.

„Teším sa, že Slovenská televízia prináša na obrazovky noblesnú šou, ktorá nielen pobaví, ale pri ktorej mnohí pookrejú či zaspomínajú na krásne momenty životov našich laureátov. Štvrtkové večery na Jednotke tak môžu naši diváci odteraz tráviť v exkluzívnej spoločnosti. Verím, že sa Sieň slávy bude našim divákom páčiť,“ povedal zástupca generálneho riaditeľa STVR Igor Slanina.

„Sieň slávy je unikátna v tom, že si v nej prejdeme životným príbehom jednotlivých laureátov. Spolu s ich hosťami si zaspomíname na to, čo formovalo cestu k ich úspechom a sláve. V mnohých prípadoch som sa sám dozvedel veci, ktoré som o laureátoch netušil, hoci o niektorých z nich môžem povedať priam až to, že sú moji kamaráti. Pôjde o veľmi osobné vyznania a rozhovory, počas ktorých aj diváci spoznajú naše osobnosti tak, ako nikdy predtým,“ predstavil reláciu svojimi slovami herec Vladimír Kobielsky, ktorý bude jej moderátorom.

Ide o jeho prvú moderátorskú príležitosť pred televíznymi kamerami a nielen to! Známy herec sa prvýkrát ocitol aj v roli speváka. Naspieval úvodnú pieseň relácie a tiež záverečnú skladbu. Hudbu k obom skladbám skomponoval Braňo Kostka, ktorý je zároveň hudobným dramaturgom Siene slávy.

Navyše, počas celej relácie budú divákov sprevádzať fantastické spevácke výkony vokálnej skupiny Fragile v sprievode komorného orchestra Fragile Ensemble. Ten vznikol špeciálne v rámci príprav tejto jedinečnej šou.

Prvou laureátkou Siene slávy bude ikona slovenského divadla a filmu, legendárna herečka Emília Vášáryová. „Keby mi niekto pred tridsiatimi rokmi, medzi 2. a 3. kolom talentových skúšok, povedal, že budem do Siene slávy Slovenskej televízie a rozhlasu uvádzať Emíliu Vášáryovú, tak by som mu, samozrejme, neveril,” týmito slovami privíta Vladimír Kobielsky svoju bývalú vysokoškolskú pedagogičku Emíliu Vášáryovú.

Pri príležitosti uvedenia do televíznej Siene slávy spolu so svojimi hosťami – režisérom Martinom Šulíkom, herečkou Sarah Arató a hercami Alexandrom Bártom a Jakubom Jablonským, bude spomínať nielen na svoju hereckú kariéru, ale prezradí aj súkromné rodinné detaily a úsmevné príhody z čias jej pedagogickej činnosti.

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne