14 C
Bratislava
sobota, 26. októbra 2024

Slovenská televízia a rozhlas odvysiela finále 40. ročníka pesničkovej súťaže Košický zlatý poklad 2024

Najčítanejšie

Celoslovensky najznámejšia autorská pesničková súťaž Košický zlatý poklad 2024 zaevidovala v tomto roku 125 súťažných piesní od talentovaných autorov a interpretov z celého Slovenska. Porota posunula priamo do finále 10 piesní, ktoré už poslucháči spoznali vo vysielaní Rádia Slovensko a Rádia Regina. Špecialitou 40. jubilejného ročníka sú aj hudobné novinky, ktoré napísali bývalí laureáti súťaže.

Finálový večer Košického zlatého pokladu 2024 sa uskutoční v sobotu 26. októbra o 19.00 h v Košiciach. Naživo bude odvysielaný v Rádiu Slovensko, v Rádiu Regina Východ, v Rádiu Regina Stred, v streame na webe Slovenskej televízie a rozhlasu a na facebookovom účte Rádia Slovensko. Poslucháči sa budú môcť zapojiť do hlasovania prostredníctvom webu Rádia Slovensko.

Finálový večer ponúkne 10 súťažných skladieb v podaní týchto interpretov:

• Anna Re – Predkovia (hudba a text: Anna Re)
• Ervín Olešňan – Pýtam sa (hudba a text: Ervín Olešňan)
• FlyAn – Miluj a rob, čo chceš (hudba a text: FlyAn)
• Julie Nox – Nevolaní hostia (hudba a text: Júlia Vitková)
• Marvik – Slobodný (hudba: Martin Oravec, Viktor Tušek, Maroš Maroši / text: Martin Oravec)
• Moruša – Tancuj (hudba a text: Mário Zeman)
• Nicky Mack – Ľalie (hudba: Nicky Mack a Patrik Freňák / text: Nicky Mack)
• Peter Juhás – Tušenie (hudba a text: Peter Juhás)
• Sima na Zemi – Real Life Safari (hudba: Simona Zemanová, Martin Bukový / text: Simona Zemanová)
• Skvelí ľudia – Dážď (hudba: Peter Marčišin / text: Miro Markus)

V nesúťažnej časti večera sa so svojimi novými piesňami zloženými práve pre 40. ročník Košického zlatého pokladu predstavia aj BuranoWski (víťaz 26. ročníka), Zuzana Mikulcová (2. miesto 30.ročníka), skupina Iconito (víťaz 30. ročníka) a skupina Mukatado (2. miesto 19. ročníka).

Vystúpia aj stálice populárnej hudby Beáta Dubasová (finalistka 2. ročníka), Igor Timko (víťaz 12. ročníka) a Petr Cmorik (finalista 17. ročníka), ktorých bude na pódiu sprevádzať Marián Čekovský & Band. Finálový večer otvorí God Bless Dumplings so skladbou Zabijeme splín, ktorá vlani podujatie vyhrala.

O víťazoch bude rozhodovať porota v zložení Roman Bomboš (hudobný publicista, riaditeľ Slovenského rozhlasu a Intendant Rádia Slovensko), Tomáš Buranovský (spevák, muzikant, skladateľ, textár), Peter Cmorik (spevák, muzikant, skladateľ, textár), Juraj Čurný(zástupca SOZA a hudobný publicista), Kristián Dufinec (spevák, muzikant, skladateľ, textár, líder kapely Iconito), Zuzana Eperješiová (speváčka, skladateľka, textárka, hudobná dramaturgička košického rozhlasového štúdia), Mária Gavalová (hudobná publicistka a hudobná dramaturgička Rádia Devín), Janka Kozáková (speváčka kapely Mukatado), Vladimír Krausz (textár), Rado Mešša (hudobný publicista a hudobný dramaturg Rádia Slovensko), Zuzana Mikulcová (speváčka, skladateľka, textárka), Veronika Rabada (speváčka a hudobná pedagogička) a Igor Timko (spevák, skladateľ, textár, líder kapely No name).

(ts)

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne