16.1 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Rostas a Budzák v Moskve prezentovali plány na založenie nového mediálneho domu

Najčítanejšie

Ešte v  júni sa uskutočnilo stretnutie v Moskve, ktorého sa zúčastnili aj šéfredaktor  časopisu Zem & Vek  Tibor Eliot Rostas a člen redakčnej rady toho istého časopisu Dušan Budzák, ktorý je bývalým spolumajiteľom Rádia Viva. Obaja rozprávali o potrebe založenia nového média, ktoré by ako tvrdia, sa neorientovalo na USA.

Na stretnutí obaja vraveli o svojich plánoch na založenie nového média, ktoré by podľa nich bolo alternatívou k existujúcim médiám. Rostas tvrdil, že sa nachádzame v období informačnej vojny a hovoril o potrebe založenia vlastného média, bez cudzej pomoci.

Rostas svoj časopis Zem & Vek nazval médiom, ktoré má podľa vlastných slov, veľký politický a mienkotvorný vplyv u slovenského publika, ale nachádzajú sa vo veľkej defenzíve, keďže  u nich absentujú príjmy z reklamy.

Budzák hovorí o potrebe založiť mediálny dom, ktorého súčasťou by bol časopis, televízia, rádio a online médium.

A keď Dušan Budzák hovoril na stretnutí ako vybudoval silné rozhlasové stanice tak si spomeniem na Jara Kurpela, bývalého moderátora Rádia Viva Metropol, ktorý dodnes nemá vyplatené honoráre za posledné 3 mesiace a ako protest zverejňuje každý deň jedno video > pozri

Budzák v minulosti riadil dnes už neexistujúce rádio Viva, ktoré sa „pretransformovalo“ do bratislavského rádia Viva Metropol a aj to má už v súčasnosti existenčné problémy a mení sa na nové rádio > čítaj viac

Marián Luha

Vyjadrenia Rostasa a Budzáka na stretnutí si pozriete od 2:50″:

Ďakujeme za tip na článok od nášho čitateľa Maja Straku.

Sledujte nás aj na Facebooku

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

5 KOMENTÁRE

Aktuálne