14.4 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Redaktorka TV JOJ Jana Krescanko Dibáková podala trestné oznámenie za ohováranie na Martina Daňa. Ten si robí žarty ďalej

Najčítanejšie

Dibáková namieta v trestnom oznámení 10 videí zverejnených na You Tube, vyšetrovateľ ho zúžil na tri body. Autormi videí sú Martin Daňo a Rudolf Vaský. Situácii zrejme predchádzali otázky zo strany Dibákovej, keď Daňa obvinila, že je konšpirátor.

Dibáková vo svojej reportáži pre TV JOJ vyčítala poslancovi NR SR strany Sme rodina, Petrovi Štarchoňovi, či chce dať podpis a súhlasí s prezidentskou kandidatúrou a nazvala Daňa konšpirátorom. „Povedzte jednu konšpiráciu?!,“ reagoval vtedy Daňo. „Viete čo vysielate,“ reagovala Dibáková. Odvtedy sú v spore.

„Vytýkajú vám tam nejaké tri body“, povedal vyšetrovateľ Daňovi, „hovoríte že má dieťa s Grendelom, hovoríte že mala niečo s Rybníčkom, tretí bod ten príspevok, že ochranku chce kvôli tomu, že má rada policajtov,“ povedal kpt. Mgr. Radoslav Szabó z policajného oddelenia v Senci.

„Vypočujte ju a prídete možno k záveru, že toto stíhať nebudete, že toto je bláznivá Dibáková,“ reagoval ironicky Daňo.

Daňo mal predchádzajúce invektívy zverejniť v relácii Takže tak, ktorá je satirická s humorným obsahom a má preto dojem, že Dibáková by mala takýto obsah brať s rezervou, že „to sú dvaja blázni, to neriešte, to je sranda,“ povedal Martin Daňo o sebe a o R. Vaskom.

Daňo bol predvolaný, ako svedok na termín 19.8.2019 o 9 hod na OR PZ Senec ul. Hollého č.8. Predmetom svedectva je vykonanie výsluchu vo veci prečinu ohovárania podľa $ 373 ods. 1 písm. c.) Trestného zákona.

Správanie M. Daňa voči novinárom nie je ojedinelé. Kontroverzný novinár opakovane napádal a osočoval vo svojich videách i bývalú investigatívnu novinárku Zuzanu Petkovú, ktorá v súčasnosti pôsobí ako riaditeľka Nadácie Zastavme korupciu. Tá sa rozhodla vec riešiť súdnou cestou. Dôvod útokov zo strany Martina Daňa nepozná a žiada od neho na súde stiahnutie klamlivých videí.

Martin Daňo aktuálne 4.8. zverejnil video v ktorom si z celej situácie s Dibákovou robí opäť žarty:

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne