14.4 C
Bratislava
štvrtok, 10. októbra 2024

Zomrel dlhoročný redaktor denníka Pravda Boris Latta

Najčítanejšie

Jeho celoživotnou pracovnou láskou bola novinárčina. Boris Latta, dlhoročný redaktor denníka Pravda, zomrel 31. júla vo veku 66 rokov.

Ľudia v denníku si ho zapamätajú ako usilovného novinára a vynikajúceho zabávača. Posledná rozlúčka sa uskutočnila v bratislavskom krematóriu v utorok 6. augusta o 14. hodine.

„Všetci cítime nesmierny smútok. Boris nám chýba a bude chýbať. Aj redakcii, aj čitateľkám a čitateľom. Náš Boris… Skvelý človek. Chýbal nám už, keď nemohol chodiť medzi nás a bojoval so zákernou chorobou. Boris bol jednou z najznámejších tvárí Pravdy,“ povedal pre Pravdu Jakub Prokeš, poverený vedením redakcie.

Zároveň pripomína jeho povahu: „Úsmevy, žoviálne gestá, grimasy, nákazlivé vtipy, veselá hlučná povaha… Kam prišiel, tam žiaril. Bol nielen kolegom, ale aj kamarátom. Ostáva po ňom veľa pekných spomienok.“

Čitatelia poznali dlhoročného zahranično-politického novinára najmä prostredníctvom jeho textov o Rusku, o Ukrajine a o Blízkom východe. „Svoju profesiu vnímal veľmi vážne. Žurnalistiku vyštudoval v Leningrade. Rusko a Rusov mal rád, preto sa nedokázal zmieriť s jednofarebným videním krajiny, ktorá má svojbytný príbeh človečenský, historický, kultúrny. Písal ako jeden z mála slovenských novinárov o Rusku s porozumením a citom,“ uviedla pre denník Pravda Tina Čorná.

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne