18.7 C
Bratislava
streda, 9. októbra 2024

Peter Tóth podal na šéfa investigatívneho tímu Aktuality.sk Mareka Vagoviča trestné oznámenie. Ten reaguje

Najčítanejšie

Keby Peter Tóth neposkytol vyšetrovateľom mobilný telefón Mariána Kočnera, asi by sme dnes nepoznali korupčné správanie sudcov, či pozadie prípadu vraždy Jána Kuciaka a falšovania zmeniek TV Markíza.

Kočner by dnes nebol pravdepodobne vo väzbe, ak by vyšetrovatelia a prokurátor nemali dôkazy z Threemy, ktoré ho usvedčujú. I napriek tomu ale na Tótha doslova poľujú niektoré médiá a jeho zásluhy v tejto veci zahmlievajú a vykresľujú v negatívnom svetle. Novinári nepriamo vinia Tótha zo smrti Jána Kuciaka, ktorého sledoval na objednávku Kočnera.

Peter Tóth sa bráni a na novinárov podal ešte v novembri 2019 trestné oznámenie. Aktuálne sa podrobil výsluchu na polícii Marek Vagovič.

„Pred necelými troma mesiacmi na mňa podal trestné oznámenie Peter Tóth. Nepáčili sa mu najmä moje výroky, že celé roky rozohrával spravodajské hry, respektíve, že som ho označil za nájomného žoldniera, ktorý je za peniaze ochotný slúžiť aj mafii. Nedávno som v tejto veci takmer dve hodiny vypovedal pred vyšetrovateľom NAKA. Počas výsluchu som podrobne zdôvodnil, prečo si to myslím – a doložil to aj dôkazmi. Detaily zverejním, keď bude tento prípad uzavretý. Pred pár dňami mi volal iný vyšetrovateľ, že mám prísť znovu vypovedať. Dôvodom je trestné oznámenie, ktoré na mňa podala Eva Tóthová – zrejme manželka Petra Tótha. Tej sa pre zmenu nepáčili moje výroky na jeho adresu počas diskusie, ktorú zorganizovala vlani v decembri Nadácia Zastavme korupciu v Trenčíne. Niekto sa asi veľmi nudí, hoci by mal chodiť kanálmi. Nevadí, tento boj dotiahneme do konca,“ uviedol 24. februára 2020 na sociálnej sieti Marek Vagovič, vedúci investigatívneho tímu portálu Aktuality.sk, kde pracoval i novinár Ján Kuciak.

„Nemám dôvod komentovať hlúpe statusy hlúpych novinárov,“ reagoval pre Mediahub.sk na status Vagoviča Peter Tóth.

Celý spor sa začal ešte minulý rok. Peter Tóth podal na NAKA v Nitre 29. novembra 2019 trestné oznámenie na Mareka Vagoviča, z portálu Aktuality.sk, na Moniku Tódovú a Tina Čikovského z denníka N a aj na Martina Daňa z portálu GINN.press.

Uvádza v ňom, že „menované osoby sa nezodpovednou publicistickou činnosťou mohli dopustiť trestných činov nebezpečného vyhrážania/hrubého nátlaku (Daňo), ohovárania (všetci menovaní), marenia spravodlivosti (Tódová, Čikovský), krivého obvinenia (Tódová, Čikovský, Vagovič), neoznámenia trestného činu (Tódová, Čikovský, Vagovič), prípadne nadržovania (Tódová, Čikovský).“

Prečítajte si celé znenie podaného trestného oznámenia:

MediaHub.sk
MediaHub.sk
Mediahub.sk je mediálny portál, ktorý pôvodne vznikol v roku 2013 ako Masmediálne.info. Zaoberá sa masmediálnou a marketingovou komunikáciou. Jeho súčasťou do roku 2023 bol portál s televíznymi reklamami Spoty.mediahub.sk, ktorý vznikol v roku 2017. Portál Mediahub.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne