13.1 C
Bratislava
štvrtok, 17. októbra 2024

Poľnohospodárske fólie a textílie

Najčítanejšie

Poľnohospodári sa musia okrem konkurencie v biznise popasovať aj s faktormi, ktoré len veľmi ťažko vedia ovplyvniť. Hovoríme o počasí a zlých podmienkach, ale napríklad aj o vtáctve či iných zveroch. Využívajte fólie a textílie, budete o krok napred.

Pri zakrývaní, mulčovaní alebo napríklad aj pri kladení zámkovej dlažby využívajte agrotextílie, kde si môžete vybrať bielu netkanú alebo hrubšiu tkanú textíliu v čiernej farbe. Agrotextílie sú špecializované tkaniny, ktoré sú určené na použitie v poľnohospodárstve. Tieto textílie sú špeciálne navrhnuté tak, aby poskytovali poľnohospodárom a pestovateľom rôzne výhody.

Chráňte siláž a senáž

V poľnohospodárstve sú využívané často aj silážne plachty, ktoré sa používajú na zakrytie a ochranu silážnych stohov. Siláž je druh krmiva, ktoré sa vyrába fermentáciou trávy alebo iných zelených krmovín a je cenným zdrojom výživy pre hospodárske zvieratá počas zimných mesiacov.

Silážne fólie vyrobené z kvalitného polyetylénu zohrávajú kľúčovú úlohu pri uchovávaní a kvalite siláže. Ak je silážna plachta správne použitá, hromada siláže je chránená pred vonkajšími faktormi, ako je dážď, vietor a slnečné žiarenie. Tieto plachty vytvárajú bariéru, ktorá zabraňuje rastu plesní, baktérií a iných mikroorganizmov, ktoré by mohli siláž znehodnotiť. Okrem toho silážne plachty pomáhajú udržiavať úroveň vlhkosti v hromade, čím zabezpečujú optimálny priebeh fermentačného procesu.

Tieto fólie vyrobené z odolných agrotextílií kúpite na Spagaty.sk, majú 0,15 mm, 5 vrstiev a sú v čisto čiernom alebo čierno-bielom prevedení. Sú dôležité pri uchovávaní siláže tým, že vytvárajú vzduchotesnú bariéru. Táto bariéra zabraňuje prenikaniu kyslíka, ktorý môže viesť k znehodnoteniu a znehodnoteniu siláže.

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne