19.7 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

Lemury sa v ZOO Bratislava presťahovali na lemurí ostrov

Najčítanejšie

Dve samice lemurov kata (Lemur catta) obývajú v ZOO Bratislava nový priestor. Návštevníci ich môžu vidieť na ostrove, na spodnom jazere, kde strávia celé leto.

Na spodnom jazere sa nachádzajú dva ostrovy, jeden, na ktorom bývajú saimiri vevericovité a druhý, neobývaný. Aj vďaka pomoci dobrovoľníkov sa ostrov a okolie jazierka vyčistili od náletových drevín a konárov. Na ostrov pribudli búdky a prístrešok, čím vznikol nový priestor pre lemury.

ZOO Bratislava chová samičiu skupinu lemurov kata, zloženú z matky a jej troch dcér, ktoré v pôvodnom výbehu žili v oddelených dvoch skupinách. V pondelok, 15.júla, sa najstaršia a najmladšia samica, dvojica, ktorá spolu vychádza najlepšie, odchytila do transportných prepraviek a preniesla do nového prostredia.

Na ostrove a v jeho okolí boli počas presunu prítomní chovatelia, ktorí sledovali správanie zvierat. Samice po vypustení hneď začali skúmať okolie, šplhali sa po konároch vysoko do koruny stromov, objavovali breh ostrova a ponúkli sa aj pripravenou potravou. Nasledujúce dni ich chovatelia budú aj naďalej pozorovať.

Návštevníci môžu zvieratá vidieť zo spodnej časti jazera ako aj od výbehu levov, z tzv. „Dunajskej promenády“. Príďte sa osobne pozrieť na lemurí ostrov. Počas leta denne zažijete aj komentované kŕmenia zvierat. Spolu až 250 kŕmení pri 40 rôznych druhoch zvierat.

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne