6.4 C
Bratislava
streda, 16. októbra 2024

Z predavača prezidentom medzinárodnej spoločnosti – Rami Jensen oslavuje päťdesiatiny

Najčítanejšie

V piatok 30. augusta 2024 oslavuje prezident a generálny riaditeľ spoločnosti JYSK Rami Jensen 50. narodeniny. Tento rok zároveň oslavuje 30 rokov, odkedy začal svoju kariéru v JYSKu ako parktikant v dánskom Esbjergu.

Rami Jensen vyrastal so svojou matkou a bratom v Esbjergu, kde v roku 1994 absolvoval aj Esbjerg business school.

Podobne ako mnoho iných ľudí v mladom veku, Rami hovorí, že nemal jasnú predstavu o tom, ako bude vyzerať jeho kariéra. V roku 1994 náhodou vstúpil do sveta maloobchodu a dnes je len tretím človekom v 45-ročnej histórii JYSKu, ktorý je prezidentom a generálnym riaditeľom spoločnosti.

Ako prezident a generálny riaditeľ nesie celkovú zodpovednosť za viac ako 3 400 predajní v 48 krajinách a za viac ako 31 000 zamestnancov.

„Je to pre mňa veľké privilégium viesť jednu z najznámejších globálnych maloobchodných spoločností v Dánsku a starať sa, aby sme zostali verní našim základným hodnotám a zároveň pokračovali v expanzii a rozvoji jak spoločnosti, tak našich skvelých ponúk,“ hovorí Rami.

Z premárnenej príležitosti sa stala kariéra

Ramiho plán pôvodne nebol hľadať kariéru v maloobchode.

Skutočnosť, že mu unikla pracovná príležitosť v inej firme, ho priviedla k náhodnému stretnutiu s vtedajším vedúcim predajne v Esbjergu, Bo V. Andersenom, ktorý je dnes generálnym riaditeľom pre JYSK Dánsko. Tu Ramimu ponúkli prácu praktikanta v miestnom obchode JYSK, ktorú prijal.

„V tom čase som netušil, že tento moment bude definovať moju kariérnu cestu na mnoho rokov dopredu. Verím, že ak nájdeš niečo, čo ťa zaujíma a baví, tak sa v tom časom aj zdokonalíš. Vďaka maloobchodu mám skvelú kariéru a každý deň sa teším do práce, kde spoločne dosahujeme výsledky, a to v lepších, aj v náročnejších časoch,“ hovorí Rami.

Kariéra v JYSKu

Od roku 1994, keď sa začal zaškoľovať v predajni JYSK v Esbjergu, zastával Rami v JYSKu viac ako 20 rôznych pozícií, ako napríklad manažér predajne, generálny riaditeľ pre JYSK Maďarsko alebo výkonný viceprezident pre rozvoj podnikania.

V roku 2018 Rami Jensen dočasne opustil JYSK, aby sa stal generálnym riaditeľom firmy ILVA, ďalšej maloobchodnej spoločnosti patriacej do Lars Larsen Group. V roku 2022 sa vrátil do JYSKu ako zástupca vtedajšieho prezidenta a generálneho riaditeľa Jana Bøgh, ktorý je dnes prezidentom a generálnym riaditeľom Lars Larsen Group Retail.

„Rami má jednu z najpôsobivejších kariér v JYSKu a som hrdý na jeho úspechy a našu spoluprácu v priebehu rokov. Väčšinu jeho času v JYSKu sme pracovali spolu a on mal vždy veľmi dobrý prístup k maloobchodu a bol otvorený novým kariérnym možnostiam v JYSKu. Verím, že v nasledujúcich rokoch bude veľmi úspešný pri rozširovaní a rozvoji JYSKu podľa našich hodnôt,“ hovorí Jan.

Rami prevzal funkciu prezidenta a generálneho riaditeľa spoločnosti JYSK v septembri 2023 a teší sa na ďalšiu cestu.

„Tento rok budem mať 50, ale najviac som hrdý na to, že môžem osláviť 30 rokov od môjho nástupu v JYSKu. Som si istý, že s JYSKom nás čaká ešte veľa úspechov a výročí, ktoré budeme spoločne oslavovať,“ hovorí Rami.

Rami žije v Silkeborgu v Dánsku so svojou manželkou, dvomi deťmi a psom.

(ts)

Reťazce.sk
Reťazce.sk
Reťazce.sk písali predovšetkým o maloobchode v Bratislave, sústredili sa na centrum Bratislavy a väčšinou na gastroscénu. Zaujímali sa predovšetkým o inovatívne nezávislé projekty. Projekt v rôznych podobách fungoval od roku 2009. Autorom a zodpovednou osobou za obsah bol Radoslav Augustín. V histórii na projekte spolupracovali i Lukáš Kočišek a Ivan Krasko. Redakcia Mediahub.sk od novembra 2018 na obsahu projektu pokračuje. Doménu Reťazce.sk sme získali od spoločnosti VisuArt, s.r.o. a stala sa súčasťou nášho projektu. Portál Reťazce.sk sa začiatkom roku 2023 zlúčil s portálom BratislavskýVečerník.sk.

Ďalšie články

Aktuálne