6.4 C
Bratislava
streda, 16. októbra 2024

Poznáme hráčov, ktorí budú reprezentovať Raču na okresnom kole v petanque (aktualizované)

Najčítanejšie

Tretia akcia, ktorú zorganizovali v rámci projektu „Žijeme v Krasňanoch 2024“ sa uskutočnila 28. augusta 2024. Organizátorom podujatia bola Milada Dobrotková a Jednota dôchodcov Slovenska, združená v Okresnej organizácii JDS Bratislava III.

Projekt je podporený z rozpočtu mestskej časti Rača. Zúčastnilo sa ho takmer 40 účastníkov a z nich súťažilo 27 seniorov. Každý súťažiaci mal 2 x 3 hody petangovou guľou ku košónu. Hlavný rozhodca, Stanislav Kendra a pomocný rozhodca Ľuboš Ferienčík, merali vzdialenosť každého hodu od košónu.

Víťazmi sa stalo 6 hráčov, ktorí mali súčet všetkých vzdialeností najmenší. 1. miesto obsadila Ľubomíra Žovinková, 2. bola Elena Krchňáková, 3. Helena Nagyová, 4. Mária Šujancová, 5. bol Jaroslav Hlinka, 6. Dagmar Juríková. Gratulujeme!

Týchto 6 hráčov bude mestskú časť Rača reprezentovať na II. ročníku Okresného kola v petanque 5. októbra 2024 na Kuchajde v Bratislave v Novom Meste, kde budú súťažiť družstvá z Nového Mesta, Rače a Vajnor.

Aktualizované 5.10.: Z dôvodu nepriaznivej predpovede počasia sa podujatie presúva z 5. 10. na 12. októbra 2024. Vstup na podujatie je voľný. Petanqový turnaj sa uskutoční v areáli jazera Kuchajda (vstup Junácka ulica/VIVO). Podujatie začína od 9 hod, súťaž od 9.45-12.00hod, a od 12hod do 13hod bude guláš a živá hudba v podaní Kaviarenského orchestra Andreja Záhorca. 

Každý výherca dostal krásnu medailu a diplom a červené tričko s logom Rače. V tomto tričku budú výhercovia reprezentovať Raču na okresnom turnaji v petanque. Všetci súťažiaci dostali pohár s mapou Rače a diplom.

„Sme veľmi vďační za každú pomoc. Ďakujeme za možnosť darovať všetkým súťažiacim poháre, víťazom krásne tričká a medaile. Veľmi pekne ďakujeme Marekovi Porvazníkovi a jeho kolegovi Jakubovi, ktorí nám pripravili stan, požičali ozvučenie, pomohli s organizáciou a najmä priniesli tie krásne medaile, tričká a sprevádzkovali famóznu vec: vodnú hmlu. Bez nej by sme tú horúčavu ťažko zvládali,“ uviedla Milada Dobrotková, ktorá zároveň pôsobí v Rači aj ako miestna poslankyňa.

Každá akcia musí byť riadne zdokumentovaná: prezenciu hráčov a účastníkov zabezpečovala Gitka a Olinka a vyberali sponzorský príspevok, všetkým darcom veľmi pekne ďakujú. Na občerstvenie sme mali pripravený chutný chlieb s masťou a cibuľou a na pitie perlivú vodu.

„Myslím, že sme sa všetci dobre zabávali. A o tom takéto stretnutia a súťaže sú: spoločne sa stretávame, strávime príjemne čas a zostávajú nám krásne spomienky. Všetkým, ktorí ste nám akokoľvek pomohli a prišli ste medzi nás ďakujeme,“ uviedla Milada Dobrotková.

Pripomeňme si v krátkom videu prvé vzájomné zápolenie troch tímov z Rače, Vajnor a Nového Mesta, ktoré sa uskutočnilo v Krasňanoch 5. októbra 2023:

(ts, red)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne