22.4 C
Bratislava
utorok, 8. októbra 2024

MISIA 12 štartuje už zajtra: Hviezdny tím osobností doručí certifikáty pre dobrú vec

Najčítanejšie

V stredu 9. októbra vyštartuje unikátny charitatívny projekt MISIA 12. Pätica známych tvárí ako Martin Mňahončák, Anka Šišková, Karin Haydu, Marcel Forgáč a Aneta Parišková sa spolu s ďalšími 28 osobnosťami stane na jeden deň cyklokuriérmi s jedinečnou misiou: doručovať certifikáty ľuďom po celej Bratislave. Ich cieľom je získať finančné prostriedky na zakúpenie zdravotníckych pomôcok pre 7 detí so závažnými zdravotnými problémami.

Tím osobností začne svoju misiu 9. októbra o 9:30 na Trhovisku Miletičová. Počas celého dňa budú doručovať certifikáty z dielne autora Petra Stankoviča priamo na miesta, kde si ich ľudia objednali.

Často je to firiem, do kaviarní, k rodičom domov… Zároveň budú mať objednávatelia možnosť stretnúť sa s osobnosťami, porozprávať sa s nimi, odfotiť sa a podporiť dobrú vec. Vyvrcholením dňa bude večerné zverejnenie vyzbieranej sumy a odovzdávanie deťom pomôcky.

Iniciatíva spočíva v objednaní kuriéra, ktorý príde na uvedenú adresu a odovzdá za 10€ umelecký certifikát, ktorý vytvoril výtvarník Peter Stankovič. Ak si však niekto objedná konkrétneho kuriéra z tímu slávnych osobností MISIE, tak doručenie bude stáť 50€.

Stačí zavolať na dispečing 0901 771 100, 0901771 122, 0901 771 133 a v stredu 9.10. bude certifikát odovzdaný na adresu, ktorá sa uvedie pri objednávke. Pri odovzdávaní je ten správny čas na fotku, krátky rozhovor, autogram.

„MISIA je o tom, ako môžeme spoločne urobiť svet lepším miestom. Už len vidieť 35 jazdcov ochotných pomáhať, dobrovoľníkov dispečingu ale aj ľudí, ktorí si od nás kupujú certifikáty je zážitok, ktorý je plný pozitívnej energie. Pohľad na príjemcov Misie, choré deti, ktorým aspoň trošku pomôžeme je krásna odmena za nabicyklované kilometre, drobné zranenie či únavu,“ hovorí Nikita Slovák, režisér a ambasádor projektu.

Okrem známych hercov, spevákov, moderátorov, umelcov sa MISIE zúčastňujú úspešní športovci. Medzi stálych kuriérov patrí olympijská víťazka Zuzana Rehák Štefečeková (športová streľba), Veronika Vadovičová (športová streľba) 7-násobná paralympijská víťazka. Tento rok sa k tímu pridala aj bronzová olympionička Danka Barteková (športová streľba) a majster sveta Peter Škantár (vodný slalom).

Výťažok z tejto iniciatívy poputuje na zdravotnícke pomôcky pre deti, ktorých zoznam je zverejnený na sociálnych sieťach projektu. Populárni kuriéri budú brázdiť ulice Bratislavy od 9:30 do 17:00. Finančná suma, ktorú vyzbierajú, bude slávnostne odovzdaná o 18:00 priamo na Trhovisku Miletičová.

Projekt je realizovaný s podporou slovenského výrobcu bicyklov Kellys, tlačiarní Pandan, požičovni motocyklov Motorent, Kymco, Pro Asist, Lucka, Ryska, Mestská časť Ružinov, Mäsiarstvo Urbánek, Trhovisko Miletičová, PBR Communication Agency, Klub podnikových médií a s podporou mediálnych partnerov SITA, TASR, StartitUp, aktuality.sk.

Zoznam jazdcov MISIA – Aby bol svet lepší 12

1. Nikita Slovák, režisér
2. Katka Jesenská, moderátorka
3. Marcel Forgáč, moderátor
4. Karin Haydu, herečka
5. Majo Labuda, herec
6. Martin Mňahončák, herec
7. Petra Ázacis, športová moderátorka, komentátorka
8. Jana Brisudová, výtvarníčka, sochárka
9. Juraj Hrčka, herec
10. Milena Minichová, herečka
11. Lumír Mati, hudobný manažér
12. Štefan Martinovič, herec
13. Vladis, raper
14. Anna Šišková, herečka
15. Anna Re, speváčka, hudobníčka
16. Dominika Žiaranová, herečka
17. Eva Sakálová, herečka
18. Linda Ballová, operná speváčka
19. Zuzana Rehak Štefečeková, športovkyňa
20. Veronika Vadovičová, športovkyňa
21. Katka Brychtová,herečka
22. Ján Žgravčák, moderátor
23. Peter Škantár, majster sveta
24. Michal Neffe, hudobník King Shaolin
25. Aneta Parišková, moderátorka
26. Katarína Srkala
27. Petra Dubayová, herečka
28. Lucia Vrablicová, herečka
29. Danka Barteková, športovkyňa
30. Kapela Polemic

zdroj: MISIA 12/PBR

(ts)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne