15.1 C
Bratislava
utorok, 15. októbra 2024

Starosta Igor Polakovič aktívne rieši vizuálny smog v Lamači

Najčítanejšie

Starosta mestskej časti Lamač Igor Polakovič uviedol: „V katastri našej MČ sa objavila nová reklamná plocha. Keďže sa téme vizuálneho smogu venujem pomerne intenzívne a za posledné roky sme sa v Lamači zbavili desiatok a v Bratislave tisícok reklamných plôch, každé takéto nové prekvapenie si nielen okamžite všimnem, ale ho aj hneď riešime.

Ide o reklamnú stavbu, ktorá bola na pozemku umiestnená bez stavebného povolenia, v rozpore s územným plánom a podľa dostupných údajov aj bez nájomnej zmluvy s vlastníkom pozemku (NDS).

Reklamná stavba je označená štítkom s názvom spoločnosti PFP Invest s.r.o. z Českých Budějovíc.

Reklamu na nej ponúka košická firma MiniBoard s.r.o.. Bola založená iba v septembri 2024 a nemá na svojom webe žiadne podrobné údaje, iba číslo na mobil a e-mail. V oboch spoločnostiach figuruje meno Oliver Fischer.

Spoločnosť MiniBoard s.r.o. sme teda kontaktovali a vyzvali, aby stavbu odstránili. Tá sa vyjadrila, že nie je jej vlastníkom, že si „iba prenajímajú plochu“, ale teda: „ak vám to tak vadí vo vašom katastri, posunieme to do inej mestskej časti“…

Prečo to sem píšem? Ide o postup ako z 90-tych či nultých rokov a tieto plochy sa v posledné dni neobjavili iba v Lamači. Je možné, že niekto na túto hru aj naletí a reklamu si na danom nosiči zaplatí.

Upozorňujem, že tak nielen podporí (podľa môjho úsudku) neetický a nezákonný biznis, no zároveň sa môže stať, že jeho reklama nebude mať na danom nosiči dlhé trvanie. Stavebný zákon nám umožňuje nepovolenú stavbu nielen odstrániť, ale jej majiteľa aj pokutovať,“ uviedol starosta.

(fb)

Redakcia
Redakcia
Redakcia Bratislavského Večerníka predstavuje starosti a radosti v bratislavských mestských častiach. www.bratislavskyvecernik.sk

Ďalšie články

Aktuálne